POLÍTICA
Política 05/08/2012

Felip Puig abona la idea d'una entesa de CiU amb ERC

El conseller d'Interior i dirigent de CDC considera que tard o d'hora "serà necessària" una majoria nacionalista per abordar l'embat del concert

Ara
1 min
El conseller d'Interior, Felip Puig

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha considerat aquest diumenge que tard o d'hora, serà necessària una majoria nacionalista a Catalunya, especialment a les portes de l'embat pel concert econòmic i en un context de distanciament aparent de la federació i el PP. Abona d'aquesta manera la idea d'un acord d'estabilitat amb ERC que exploren dirigents de CDC amb els republicans. Per Puig, és "necessari" buscar punts de confluència amb ERC i altres forces nacionalistes perquè el PP cada vegada ho està fent més difícil tant a Espanya com a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a COMRàdio, Puig ha explicat que en aquest context, "tot el que signifiqui trobar punts de concordança amb ERC i altres forces catalanistes, serà necessari". "El cert és que el PP cada cop ho fa més difícil tant a Espanya com a Catalunya, i això requerirà veure de quina manera es garantirà la continuïtat d'aquesta legislatura, que encara no ha arribat a l'equador", ha argumentat Puig.

A disposició del president

Sobre possibles canvis en el govern de la Generalitat –'La Vanguardia' publica aquest diumenge que dirigents de CDC pressionen en aquesta direcció per incrementar el perfil polític de l'executiu–, Puig ha recordat que la composició del Govern depèn exclusivament del president de la Generalitat, Artur Mas, i que si li demanés, deixaria el càrrec per "animar l'equip des de la graderia" i fer política "d'una altra manera".

stats