Política 26/06/2014

"El català, en diàleg amb el castellà, és un element sense el qual no es pot comprendre la cultura d'aquesta terra": Felip VI, en 10 frases

El monarca espanyol ha entregat aquest dijous els premis de la Fundació Príncep de Girona en el seu primer acte com a rei a Catalunya, s'esforça en lloar la llengua catalana

Oriol March
2 min
Felip VI i la reina Letícia, a Girona, aquest dijous / AFP

GironaFelip VI s'ha esforçat aquest dijous en elogiar el català en el seu discurs a l'entrega dels premis de la Fundació Príncep de Girona. El nou monarca ha fet servir aquesta llengua al llarg de la seva intervenció, la primera que fa a Catalunya des que és cap d'Estat. Aquestes han estat les deu frases més destacades:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "Les visites a Catalunya ens han permès apreciar amb major precisió i estima tant allò que compartim tots els espanyols com allò que gaudeix particularment del segell distintiu d'aquesta terra i de la seva gent"

2. "Correspon fer més present encara la Corona en aquesta terra per transmetre missatges de respecte, entesa i convivència que són consubstancials en la nostra monarquia parlamentària"

3. "L'amor a la seva terra i en especial a la llengua i cultura que els caracteritza són qualitats dels homes i dones de Catalunya amb les quals han contribuït al mateix temps al progrés general d'Espanya en el seu conjunt"

4. "La col·laboració sincera i generosa és la millor via per atendre les legítimes aspiracions de cada persona i, també, per aconseguir grans metes col·lectives en benefici del bé comú i de l'interès general"

5. "El català i el castellà són dues llengües de les quals ens hem de sentir molt orgullosos perquè enriqueixen el patrimoni cultural de tot Espanya"

6. "El català, en diàleg i convivència permanent, sincera i enriquidora amb el castellà, és un element sense el qual no és possible comprendre la cultura d'aquesta terra"

7. "Després de la meva proclamació com a rei, he volgut començar les meves paraules en català i vull acabar-les també e aquesta llengua nostra com a reconeixement a un dels signes que defineixen Catalunya"

8. "En les visites a Girona i a altres llocs de Catalunya hem trobat amistat i afectes de molts de vosaltres"

9. "La Corona continuarà donant suport amb la mateixa intensitat, la mateixa dedicació i la mateix estima, al projecte de la Fundació Príncep de Girona"

10. "Ha estat un gran honor ostentar el títol de príncep de Girona. També ho és, malgrat la seva curta edat, per a la meva filla, la princesa Elionor".

stats