Política 10/07/2012

Felipe González: "Hem viscut molt bé, però amb peus de fang"

En una entrevista a la Cadena SER, l'expresident espanyol dubta de l'efectivitat dels ajustaments de l'executiu de Rajoy per sortir de la crisi i l'acusa d'estar esperant les propostes "que li facin des de fora"

Ara
2 min
Felipe González a la cadena Ser

BarcelonaL'expresident espanyol Felipe González posa en dubte el pla de Rajoy per recuperar l'economia espanyola, i assegura que "la pulsió ideològica de les retallades brutals" no ens farà sortir del pou perquè està "deprimint la demanda" i provocant "una caiguda dels ingressos que no permetrà complir amb l'objectiu de dèficit. "Qui no creix, no paga", recalca González, que adverteix: "Estaria molt bé donar suport al govern si sabéssim què vol". El problema és que "cada dia vol una cosa diferent", diu González, que acusa l'executiu espanyol d'estar esperant només les propostes "que li facin des de fora".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a la Cadena SER, l'expresident espanyol ha augurat una contracció de l'economia d'entre 2 i 2,5 punts del PIB per quest any i ha fet una picada d'ullet a Europa assegurant que "Merkel té raó quan diu que hem abusat del crèdit durant 10 anys i hem descuidat les exportacions". Un argument que González ha utilitzat per sentenciar: "Hem viscut molt bé, però amb peus de fang".

González ha assegurat que creu el ministre d'Economia, Luis de Guindos, quan assegura que ningú li ha imposat res des de Brussel·les, però aleshores, si Espanya no té imposada cap condició, "les decisions sobre l'economia espanyola són responsabilitat" del govern espanyol. "Espero que més endavant l'explicació als ciutadans no sigui que Europa ens exigeix aquest esforç", ha dit González.

L'expresident espanyol també ha carregat sobre les retallades en el sector de la mineria de l'executiu de Rajoy: "El ministre diu que no té 200 milions per a la mineria, però sí que té 23.000 milions per a Bankia. Aquest és l'argument", ha conclòs González.

En una picada d'ullet a la cúpula actual del partit, l'expresident ha assegurat que "actualment seria fàcil fer una oposició dura i majoritàriament entesa pels ciutadans". "El problema és de decisió responsable", ha dit González, que, no obstant això, ha llançat un missatge d'alerta al seu partit: "El PSOE no està bé i encara trigarà a recuperar-se. Rubalcaba n'és conscient".

stats