Política 02/02/2014

Felipe González, a Mas, a 'Salvados': "La via cap a la conquesta de l'autodeterminació és inexistent"

Deu frases destacades del cara a cara que l'expresident espanyol ha mantingut amb el president català al programa de Jordi Évole a La Sexta

Ara
2 min
Un moment del cara a cara entre Artur Mas i Felipe González a 'Salvados', de La Sexta, moderat per Jordi Évole / LA SEXTA

BarcelonaClica aquí per llegir l'altra cara de la moneda: les frases destacades d'Artur Mas

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "Si vostè diu que té dret a decidir, jo li dic que jo també, al mateix nivell i amb una sola diferència: a mi aquesta legitimitat me la dóna la Constitució".

2. "Jo crec que no és possible la independència. I a més a més sento que no és desitjable".

3. "Si alguna vegada cal decidir, cosa que no desitjo, crec que tinc tant de dret a decidir com el president Mas [...]. Si a més a més posem la Constitució sobre la taula, no n'hi ha cap dubte".

4. "Per establir un altre marc de joc hi ha un procediment prèviament acceptat, llevat que em digui que ni els representants ni els representats de Catalunya volen acceptar el mecanisme per canviar les regles de joc [...]. Estic segur que vostè mai incomplirà la legalitat vigent".

5. "Deixi'm que li digui que la via cap a la conquesta de l'autodeterminació és inexistent". (VÍDEO)

6. [Sobre per què, segons ell, els catalans no poden tenir un referèndum com l'escocès]: "Perquè parteixen de bases completament diferents. Però jo no vull fer un debat en termes històrics".

7. "No és que sigui el cas del president Rajoy. És que cap president espanyol farà cap pas cap al desencadenant del dret d'autodeterminació dels pobles".

8. "Si ens embarquem en un camí cap a l'impossible, s'anirà augmentant la fractura interna a Catalunya i entre Catalunya i Espanya. I es despertarà el nacionalisme espanyol davant d'aquesta deriva".

9. "Els dirigents de la UE estan aterrits de pensar que es pot produir una desarticulació territorial interna respecte dels estats nació que conformen la UE [...]. No és que hi hagi neutralitat i distanciament, és que hi ha un rebuig molt profund".

10. "Coincideixo [amb Mas] que hi ha un punt d'inflexió en la sentència del Tribunal Constitucional de juny de 2010. De la sentència em molesten dues coses: una literatura absolutament innecessària en la qual es fan judicis de valor polítics i no constitucionals i que els pocs articles suprimits de l'Estatut de Catalunya estan vigents en altres Estatuts, cosa que és estúpida".

Clica aquí per llegir l'altra cara de la moneda: les frases destacades d'Artur Mas

stats