SUCCESSIÓ AL PSOE
Política 27/05/2011

Felipe González defensa una sola candidatura de consens sortida del comitè federal del PSOE

L'expresident espanyol demana que Zapatero esgoti la legislatura i que segueixi promovent en "profunditat" les reformes ja iniciades

Redacció
1 min

BarcelonaFelipe González, expresident del govern espanyol i exlíder del PSOE, demana avui en un article al diari El PaísEl País que el successor de Zapatero al capdavant dels socialistes espanyols surti d'una reflexió interna en el si del comitè federal "que ens condueixi a una sola candidatura". "Això evitarà baralles incomprensibles per als ciutadans, tenint en compte els problemes als quals ens enfrontem i els escassos temps del nostre calendari polític", assegura González en referència a un hipotètic procés de primàries que ahir va quedar fulminat per la renúncia de la ministra Carme Chacón a concórrer en aquesta cursa interna.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En cas de desacord dins el consell federal, l'exlíder socialista considera que, aleshores, és Zapatero qui té la clau. "Pot convocar un congrés extraordinari per escollir candidat i secretari general; un camí més llarg però possible, com he sentit dir a alguns dirigents del partit", assegura. En tot cas, segons González, el president espanyol, el que ha de fer és esgotar la legislatura i seguir promovent "en profunditat" les reformes ja iniciades.

Pel que fa a la seva aportació en aquest procés de debat intern, González es posa l'etiqueta de "disponible" per al partit, "el qual he dirigit i al qual he contribuït perquè sigui l'alternativa de poder des de criteris socialdemòcrates durant gran part de la meva vida".

stats