Política 02/06/2016

Rajoy assegura que no farà servir en campanya el processament de Chaves i Griñán

Sánchez intenta passar pàgina tot presentant-se com un "polític net", i Felipe González posa "la mà al foc" pels dos expresidents andalusos

Ara
2 min
El president en funcions del govern espanyol, Mariano Rajoy, afirma que es crearan 470.000 llocs de feina anuals fins al 2019.

BarcelonaLa ressaca del processament dels expresidents andalusos Manuel Chaves i Antonio Griñán ha marcat aquest dijous la precampanya del 26-J. Tot i que el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha assegurat que no utilitzarà el cas dels ERO com a arma contra els socialistes durant la campanya, des del PP la mateixa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, demanava explicacions al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des de les files socialistes, es multipliquen les veus que defensen la "innocència" dels expresidents de la Junta d'Andalusia Manuel Chaves i Antonio Griñán. Aquest dijous ha estat l'expresident del govern espanyol Felipe González qui ha sortit en defensa dels dos dirigents socialistes, que ahir van quedar a un pas de seure a la banqueta dels acusats pel cas dels ERO fraudulents a Andalusia.

Felipe González ha estat, de fet, un dels socialistes més contundents a l'hora de defensar la innocència de Chaves i Griñán, i ha arribat a posar "la mà al foc" per l'"honestedat personal" dels dos expresidents. L'històric dirigent del PSOE ha fet extensibles les seves paraules també a l'exministra i exconsellera andalusa Magdalena Álvarez. L'expresident espanyol s'ha mostrat convençut que "quedarà demostrat que són innocents dels delictes que se'ls imputen".

Des de les illes Canàries, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s'ha esforçat a passar pàgina del cas dels ERO i s'ha presentat com un "polític net" que, en cas que guanyi les eleccions espanyoles, encapçalarà un govern "net i dialogant".

Rivera vol regenerar PP i PSOE

També ha parlat sobre el cas dels ERO el líder de Ciutadans, Albert Rivera, que si bé ahir va voler donar un missatge tranquil·litzador als socialistes afirmant que l'estabilitat del govern andalús de Susana Díaz no corria risc, avui ja ha optat per atacar els socialistes amb la corrupció. Rivera ha defensat que casos com el dels ERO demostren que PSOE i PP són incapaços de "regenerar la vida pública", tret que Ciutadans passi a formar part del govern.

Per contra, el líder de Podem, Pablo Iglesias, ha estat aquest dijous suau amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i ha arribat a considerar "positiva" la seva reacció davant el processament dels seus dos companys de partit i el fet que "hagi marcat distàncies" amb ells.

stats