Política 25/03/2014

Felipe González avisa Mas que a ell també se'l pot comparar amb Tarradellas i Pujol

L'expresident espanyol critica les paraules sobre Suárez del president de la Generalitat a Madrid

Europa Press
1 min
Els expresidents espanyols Zapatero, Aznar i Felipe González reben les despulles d'Adolfo Suárez al Congrés dels Diputats / REUTERS

MadridL'expresident del govern espanyol Felipe González ha qualificat d'"inoportú" que el president de la Generalitat, Artur Mas, es dediqués a fer comparacions històriques després de visitar la capella ardent d'Adolfo Suárez. L'ha avisat que també es podria comparar el paper que van tenir a la Transició els expresidents Josep Tarradellas i Jordi Pujol amb el paper que ell està tenint avui.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Antena 3 recollides per Europa Press, González ha comentat especialment una frase de Mas que li va semblar ambigua: "Qui ho ha vist i qui ho veu", va dir el president, després de destacar que Suárez i el rei van ser els qui van decidir restablir la Generalitat de Catalunya el 1977.

Per l'expresident socialista, si Mas s'estava referint al rei, va ser una cosa "absolutament injusta i injustificada". I, en tot cas, si es referia a la situació general, va ser "inoportú". González ha destacat que fins i tot el veterà polític nacionalista i pare de la Constitució Miquel Roca va sortir després a dir-li "aquesta cosa tan de Pujol de l'avui no toca".

González ha deixat clar que li va semblar molt bé i molt oportuna la presència de Jordi Pujol a la capella ardent, així com la de Miquel Roca, de qui ha dit que va estar molt correcte.

stats