DRET A DECIDIR
Política 23/09/2013

Felipe González: "La independència de Catalunya com a objectiu és impossible"

L'expresident espanyol aposta per la via federal i assegura que discrepa del PSC i el seu "dret a decidir sense definir què"

Efe
2 min

MadridL'expresident socialista del govern espanyol Felipe González ha avisat aquest dilluns que "la independència de Catalunya com a objectiu és impossible" i ha opinat que "cavalcar" cap a aquest propòsit "pot provocar una fractura política i social que costi 30 o 40 anys de soldar". González també ha deixat clara la seva discrepància amb el PSC, per obrir un "debat sobre el dret a decidir sense definir què volen decidir".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'expresident espanyol s'ha expressat així en declaracions als mitjans després de participar com a presentador del president de Prisa, Juan Luis Cebrián, en un esmorzar informatiu del Fòrum de la Nova Comunicació en què la situació de Catalunya ha sigut un dels temes destacats.

González ha dit que comparteix amb el PSOE la idea que "la federalització" d'Espanya "no és només una bona idea, sinó l'única sortida" a la situació actual de Catalunya i del desgast de l'estat de les autonomies.

L'expresident socialista no ha amagat la seva discrepància amb el PSC actual des del "respecte" al seu primer secretari, Pere Navarro. Durant la seva intervenció, González ha advertit als dirigents socialistes catalans que, ja que la independència com a objectiu és "impossible", "galopar cap a un impossible pot generar una fractura política i social que costi 30 o 40 anys de soldar". L'expresident ha volgut fer la seva reflexió "amb afecte i respecte", després de recordar que ell guanyava en vots a Catalunya fins i tot quan perdia en altres llocs.

I ha afegit que si Espanya ha de dedicar aquest temps a tancar una ferida amb Catalunya, perdrà "un altre cop temps i energia " per recuperar-se de l'actual crisi econòmica, i ha aprofitat per deixar clar que la recuperació costarà "esforç" i que s'ha de fer tenint en compte "l'estat d'ànim de la gent".

stats