Política 18/01/2015

Felipe González: "Si fos jove, no seria de Podem perquè sóc una persona moderada"

"Pablo Iglesias no té un projecte de govern per a Espanya", defensa l'expresident de l'executiu espanyol

Europa Press
2 min
Felipe González. Font: EFE

SevillaL'expresident del govern espanyol Felipe González ha assegurat que si fos jove no seria de Podem perquè el seu temperament "és més moderat, tot i que ells estan articulant un llenguatge de moderació", al mateix temps que ha opinat que el partit de Pablo Iglesias "no té un projecte de govern per a Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista publicada aquest diumenge per Grupo Joly, recollida per Europa Press, González ha explicat que el PSOE "corre el risc" de no ser el que van "aconseguir que fos després de la mort de Franco, que és l'alternativa necessària a qualsevol opció de dreta", de manera que ha defensat que "el PSOE no ha de perdre la seva vocació majoritària perquè és l'única alternativa raonable si el partit és capaç d'ocupar aquest espai".

L'històric socialista ha dit sobre la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, que té temperament polític i que "coneix els problemes, veu els elements de diferència entre una política conservadora i una altra que estimuli el creixement de mà de la demanda, tot i que té poc marge, perquè no només depèn del govern espanyol, sinó també dels errors de la política europea". A més, "té lideratge, cosa que és un bé escàs ara mateix".

González creu que "és probable" que Díaz tingui aspiracions de participar en la política nacional, tot i que defensa que la decisió de no presentar-se a la secretaria general en l'últim congrés del PSOE "va ser bastant correcta".

Mentrestant, preguntat sobre el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, l'expresident ha explicat: "Acaba de començar, va arrencar el seu lideratge fa quatre mesos; per tant, no crec que se l'hagi de jutjar. S'està fent càrrec de la situació i espero que sigui capaç de quallar".

stats