Política 24/06/2016

Fernández Díaz i De Alfonso van parlar sobre la falsa acusació a Trias onze dies abans que es publiqués a 'El Mundo'

L'exalcalde de Barcelona acusa el ministre de l'Interior d'actuar "com un governador civil del franquisme"

Ara
3 min
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, aquest dilluns / EFE

BarcelonaEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, van conversar sobre la falsa acusació de blanqueig a Xavier Trias 11 dies abans que es publiqués al diari El Mundo. De Alfonso va reconèixer en la segona conversa amb el ministre que no tenia "cap prova, cap, cap" contra l'alcalde de Barcelona, però va dir que "probablement" estaria implicat al cas. Trias, en la seva arribada al míting final de CDC celebrat a Manresa, ha acusat el dirigent del PP d'actuar "com un governador civil del franquisme", i ha denunciat una "conxorxa" al màxim nivell per anar en contra de l'independentisme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta és la transcripció de la conversa:

Fernández Díaz: Tu què opines de Xavi Trias en tot aquest procés?

De Alfonso: A mi m'arriba una informació, però no la tinc contrastada. T'ho dic, no t'ho anava a dir. Si és alguna cosa, que jo no tinc clar... Però m'han dit que Xavier Trias té un compte a l'estranger amb uns 12 milions d'euros. I un germà seu també.

Fernández Díaz: I el seu germà.

De Alfonso: De 20 milions.

Fernández Díaz: Tenia... ho sé.

De Alfonso: Això és el que jo sé, però no tinc cap dada que ho acrediti. Això és un comentari de cafè, que m'ho expliquen. És que, ministre, com que no sé si el que volen és destruir-me o no, m'arriba un comentari així i jo... o m'ho dónes per escrit o no investigo res. Ara no sé si coincidirà amb això...

Fernández Díaz: I tu, aquesta informació que t'ha arribat, Xavier Trias pot saber alguna cosa d'això.

De Alfonso: Xavier Trias no sap ni això, ni això.

Fernández Díaz: Clar, és que això a Xavier Trias li... Vaja, és demolidor per a ell.

De Alfonso: A mi, a mi, ministre... això és com el que t'he dit de Duran, prenent cafès amb gent, uns vénen...

Fernández Díaz: I això circula a Barcelona?

De Alfonso: 24 anys de magistrat, 33 jutges a la carrera judicial preparats per mi, sense cap màcula per així dir-ho i els tres d'oficina, em fan tenir contactes a la Guàrdia Civil, a Mossos, a Policia, entre periodistes, entre advocats... Jo prenc cafè amb qui em truca per prendre cafè, sigui dels bons o dels dolents, jo vaig a escoltar.

Fernández Díaz: És que això està circulant en ambients restringits.

De Alfonso: És mala cosa que circuli, és mala cosa que circuli si es farà una operativa. Jo no ho tinc a l'oficina, t'ho dic. De fet, t'ho he dit perquè m'ho has preguntat, perquè si no, no t'ho hagués dit perquè no deixa de ser un comentari de cafè. D'una persona que sí que pot tenir accés a això o li pot haver arribat de primera mà, però per mi és un comentari de cafè.

Fernández Díaz: De cafè.

De Alfonso: En el seu moment em va arribar un comentari de la filla secreta d'Artur Mas i això després va resultar que no era veritat. Una filla secreta que si estava aquí, a Madrid, i que cobrava 3.000 euros al mes que venien amb la subvenció que la Generalitat li donava. Era tant com per dir: "Artur Mas està pagant el sou de la seva filla, però no ho està pagant ell, ho està pagant la Generalitat". Després això no era veritat, però també m'ho van dir. Jo em callo i faig la meva fitxeta.

stats