Política 06/07/2016

Fernández Díaz replica al Govern que l'autor intel·lectual de les operacions de la Guàrdia Civil és l'estat de dret

El ministre de l'Interior recorda que el cas és fruit d'una investigació iniciada per la Fiscalia Anticorrupció arran de la denúncia d'una regidora d'ERC a Torredembarra

Efe
1 min
Fernández Díaz, en un acte a Mataró

MadridJorge Fernández Díaz no afluixa. Si ahir el Govern de la Generalitat acusava el ministre de l'Interior de ser l'"autor intel·lectual" de l'operació d'escorcolls als ajuntaments catalans –i espanyols– per presumptes contractes irregulars amb la consulta Efial, aquest dimecres el dirigent popular ha replicat que no és ell sinó l'"estat de dret" qui orquestra les actuacions policials i judicials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de les revelacions de Público, en què el ministre i el cap d'Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, maquinaven per treure draps bruts a l'independentisme, la consellera de la Presidència, Neus Munté, va situar Fernández Díaz com a responsable a l'"ombra" de l'operació policial i d'organitzar un "circ mediàtic" per atacar el sobiranisme. Les acusacions han estat contestades amb contundència pel ministre des de la Universitat Complutense de Madrid: "No serveix que quan et toca a tu que diguis que estàs sent víctima d'una conspiració".

"Crec que aquesta afirmació es qualifica per si sola", ha deixat clar el ministre abans de recordar que les investigacions de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil es van iniciar fa dos anys amb ocasió "precisament d'una denúncia que va plantejar una regidora d'ERC de Torredembarra".

Fernández Díaz ha insistit que la Guàrdia Civil actua en aquest cas com a policia judicial a les ordres del jutge que investiga la causa i la Fiscalia Anticorrupció i, per tant, de forma independent a "colors polítics i de persones".

stats