Política 21/07/2015

El ministre Fernández Díaz veu "bastant trista i lamentable" la participació de Guardiola a la llista independentista

El màxim responsable d'Interior diu que alguns "es treuen la careta, i gent que ha triomfat amb la selecció espanyola" adopta aquestes decisions perquè "el déu que tenen és el déu dels diners"

Efe
2 min
Jorge Fernández Díaz

MadridEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha qualificat de "bastant trista i lamentable" la participació de l'entrenador del Bayern Munic i extècnic del Futbol Club Barcelona Pep Guardiola a la candidatura independentista de CDC, ERC i entitats sobiranistes catalanes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a la Cope, Jorge Fernández Díaz ha comentat que "no es pot repicar i anar a la processó i ser entrenador del Bayern Munic i al mateix temps dedicar-te a fer política". "O fas una cosa o en fas una altra". Segons el seu parer, s'està veient com alguns "es treuen la careta, i gent que ha triomfat amb la selecció espanyola de futbol després" adopta aquestes decisions "segurament per interès no precisament patriòtic, sinó crematístic, perquè algunes persones el déu que tenen és el déu dels diners".

"Ni Mas, ni Junqueras ni tots els seus companys màrtirs es creuen el que diuen"

"Mas està atemptant directament contra el bé comú, està enfrontant, confrontant i dividint la societat catalana des de la seva arrel, que és la família, fins a tots els àmbits", ha insistit. De tota manera, ha assegurat que el Govern pararà el desafiament independentista "aplicant absolutament l'estat democràtic i de dret, la Constitució i la llei fins al límit, fins on faci falta, amb proporcionalitat i amb sentit comú, però el que és evident és que Espanya no la trencaran, aquests senyors". "Catalunya seguirà sent Espanya". "Ni ells s'ho creuen, ni Mas, ni Junqueras ni tots els seus companys màrtirs es creuen el que diuen", ha postil·lat.

Segons el parer de Fernández Díaz, "han fet aquesta llista tan original en la qual Artur Mas va de número quatre, una cosa que és única al món, en què el que es presenta per presidir el Govern no encapçala la candidatura i si es perd, perden els altres, i si guanyen, guanya ell, que és president de la Generalitat".

stats