Política
Política 07/02/2011

Fernández Díaz acusa Portabella de muntar les consultes independentistes per amagar que ha estat la mà dreta d'Hereu

Alberto Fernández Díaz s'ha reivindicat com a únic canvi real a l'Ajuntament de Barcelona, en una entrevista concedida a Jordi Basté (RAC1). Les qüestions relatives a la seguretat ciutadana han centrat bona part del seu discurs. Fernández Díaz ha reclamat “un gir en favor de l'autoritat, de la llei, de les ordenances” al mateix temps que reivindicava “una política social de debò progressista, no com aquestes que diuen que són progressistes però promouen el retrocés social”

Redacció
1 min
Camacho, Rajoy i Fernández-Díaz, en l'acte aquest dissabte al Palau de la Música.

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Preguntat sobre la polèmica posició que manté el PP en matèria d'immigració, el candidat popular a l'alcaldia barcelonina ha explicat: “El delicte no té nacionalitat, però hi ha una altra evidència: els detinguts cada cop més són de nacionalitat estrangera”. Sobre les declaracions del seu homòleg a Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha volgut treure importància a les seves polèmiques actuacions, adduint la polseguera aixecada a la “vehemència” amb la qual el popular “reclama més policia i lluita contra la delinqüència”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernández Díaz ha rebutjat respondre qui preferia que guanyés les eleccions, si el PSC o CiU. “Ja existeix una sociovergència de fet en moltes qüestions”, i ha posat com a exemple la consulta de la Diagonal, que va tirar endavant “amb l'aval” de Trias.

També ha tingut paraules per a Jordi Portabella, a qui ha acusat de muntar les consultes independentistes com a “divertimento” per amagar que ell ha estat “la mà dreta de Clos, i ara d'Hereu”. Fernández Díaz ha explicat que no participarà en la consulta: “Tindré coses més importants a fer, com visitar algun barri o entitat”.

L'alcaldable popular ha lamentat les retallades en infraestructures que afectaran previsiblement la línia 9 de metro. “No m'ha estranyat que Hereu hi doni suport. A qui afecta el retard? A les Corts i Sarrià, on l'esquerra no guanya. Són els districtes, junt amb l'Eixample, on hi ha menys inversió per habitant de Barcelona”.

stats