Política 03/05/2014

Fernández Díaz: "Les discussions entre famílies, veïns i companys de feina pel procés sobiranista són una realitat"

El ministre de l'Interior afirma que va trucar a Pere Navarro per "solidaritzar-se" amb ell per l'agressió que va patir

Acn
2 min

SabadellEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha insistit que el procés sobiranista trenca la convivència a Catalunya i que la crispació política ha anat en augment els darrers mesos. "Per desgràcia, no en tinc cap mena de dubte i els testimonis que rebo van en aquesta línia", ha assegurat Fernández Díaz.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Discussions en els àmbits de famílies, de veïns i de companys de feina són una realitat que ha arrelat a Catalunya", ha insistit el ministre de l'Interior, que ha carregat contra uns independentistes que van "contra els signes del temps i de la història". Paral·lelament, Fernández Díaz ha comentat que va trucar a Pere Navarro per "solidaritzar-se" amb ell després de l'agressió que va patir diumenge passat a Terrassa.

"Vaig parlar amb Navarro per solidaritzar-m'hi i alhora li vaig explicar el que jo vaig viure i que potser m'havia callat per prudència", ha continuat el ministre de l'Interior, tot recordant que també va ser víctima d'insults fa uns dies a la sortida d'un restaurant de Barcelona. "Quan vaig llegir el que li havia passat m'hi vaig sentir molt identificat per les circumstàncies", ha puntualitzat Fernández Díaz, que considera que els insults i les agressions són per culpa "d'un debat que desgraciadament ha arrelat en la societat catalana entre els que pretenen trencar Catalunya i els que no". "N'hi ha que volen engegar un camí que no té sortida i que significa treure Catalunya d'Espanya i d'Europa", ha lamentat el ministre del govern espanyol.

"No es pot triar entre el pare i la mare"

Segons Fernández Díaz, es tracta d'una mentalitat que "va en contra els signes dels temps". "El futur passa per la interdependència, la unió econòmica, i no per la independència i el trencament", ha reflexionat en veu alta el ministre de l'Interior, que ha insistit que la crispació a Catalunya ha anat clarament en augment els darrers mesos per culpa del debat sobiranista. "No es pot triar entre el pare o la mare, que és el que significa escollir entre Catalunya i Espanya. Això només porta més discussions i confrontacions i és una realitat que lamentablement està arrelant a Catalunya", ha criticat Fernández Díaz, que també ha defensat l'actuació de la Guàrdia Civil a la frontera de Ceuta i Melilla.

stats