Política 21/09/2016

Fernández Díaz: "N'hi ha que pretenen guanyar la Guerra Civil molts anys després"

El ministre de l'Interior ha fet aquestes declaracions a Pamplona en referència a l'exhumació de les restes dels generals franquistes Mola i Sanjurjo

Europa Press
2 min
El ministre Jorge Fernández Díaz avui a Pamplona

Pamplona"Alguns pretenen guanyar la Guerra Civil 40 anys o no sé quants anys després que acabés el 1939". El ministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz ha fet aquestes declaracions en referència a la polèmica oberta a Navarra per la decisió de l'Ajuntament de Pamplona d'exhumar les restes dels generals franquistes Molas i Sanjurjo de la cripta del Monument als Caiguts a la capital navarresa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El ministre en funcions ha afirmat que ha seguit aquest debat amb "interès" i ha recordat que va ser ponent per part del PP del debat de la llei de memòria històrica al Congrés dels Diputats, per la qual cosa, segons ha dit, "aquest tema el conec bé".

"Repeteixo el que vaig dir llavors: La Constitució del 78 amb raó va ser anomenada la Constitució del consens, la Constitució de la concòrdia. Els constituents que venien de molt diversos llocs es van posar d'acord a mirar cap al futur, en lloc d'estar mirant cap al passat, buscar la reconciliació i, sobretot, que no es tornessin a reproduir les circumstàncies, les causes que van portar a la tragèdia i al drama de la Guerra Civil", ha ressaltat.

Per això, ha considerat que "n'hi ha que pretenen guanyar la Guerra Civil 40 anys o no sé quants anys després d'haver acabat l'any 39" i ha defensat que "el que interessa a Espanya i als espanyols, a Navarra i als navarresos, és mirar al futur, no mirar allò que ens divideix, sinó mirar allò que ens uneix".

"Això és el que van pretendre els constituents amb gran altura de mires, això és el que va pretendre la Constitució, i no que ens estiguem tirant pel cap els uns als altres fets dramàtics i tristos que van succeir ja fa molts anys", ha sostingut.

stats