CAS CORDÓN
Política 30/08/2012

Fernández Díaz, investigat per revelar secrets sobre els Grapo

Marc Toro
2 min
El ministre de l'Interior en roda de premsa aquest dilluns.

BARCELONA.L'Audiència Nacional ha decidit investigar el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, per un presumpte delicte de revelació de secrets. Així ho va notificar ahir el jutge Javier Gómez Bermúdez, que sospita que el ministre podria haver filtrat als mitjans de comunicació diverses dades sobre el segrest per part dels Grapo de l'empresari saragossà Publio Cordón que apareixien en el sumari d'una comissió rogatòria internacional que era secreta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per esbrinar-ho, Bermúdez va demanar a diverses televisions que, "en el termini inexcusable de 10 dies", li facin arribar les imatges de la roda de premsa que Fernández Díaz va oferir el 19 de juliol per anunciar la detenció de quatre membres dels Grapo (Grups de Resistència Antifeixista Primer d'Octubre) que l'any 1995 van participar en el segrest de l'empresari. En la compareixença, el ministre va aportar noves dades sobre el segrest i les circumstàncies de la mort de l'empresari que, segons Bermúdez, podrien ser confidencials.

D'altra banda, el jutge va demanar al director general de la Guàrdia Civil, Arsenio Fernández de Mesa, i al seu cap d'Informació, Faustino Álvarez Sola, que identifiquin, en el termini de cinc dies, "qui els va donar la informació" del resultat de les investigacions ordenades en la comissió i "a qui les van transmetre". Al cap del Servei d'Informació també li va ordenar que "identifiqui" la persona que va informar "les autoritats del ministeri de l'Interior" sobre el resultat de la investigació.

En vista d'aquestes acusacions, fonts del ministeri van sortir en defensa de Fernández Díaz i van assegurar que "l'únic" que li interessa és que les detencions del juliol contribueixin a esclarir "definitivament" el crim i a localitzar el cos de l'empresari. Tot i que alguns dels detinguts asseguren que està enterrat en algun indret del mont Ventor, a França, la mort de Cordón segueix sent encara un misteri.

stats