Eleccions municipals
Política 01/03/2011

Alberto Fernández Díaz: “Hereu exercia de 'palmero' del tripartit i ara Trias fa de delegat del Govern a Barcelona”

El candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona ha volgut reivindicar-se com a única alternativa de canvi a l'ajuntament

Redacció
2 min
Alberto Fernández-Díaz s'ha mostrat optimista després dels resultats de les enquestes.

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona ha dit que no supeditarà els pactes municipals a la ciutat de Barcelona a acords que es produeixin en altres ciutats. Ho ha dit en referència a Badalona, on la rumorologia política apuntava a un possible suport de CiU a Garcia-Albiol a canvi d'obtenir suport per a Trias. “El futur de Barcelona es decidirà únicament en clau barcelonina”, ha explicat, “i no estarà supeditat a d'altres polítiques”. En tot cas, Fernández Díaz ha recordat que CiU i PSC estan pactant constantment i ha posat com a exemples la consulta de la Diagonal, el pla Laporta per al Miniestadi o l'ordenança de civisme. “Hereu exercia de 'palmero' del tripartit i ara Trias fa de delegat del Govern a Barcelona”, ha afegit, en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcaldable popular ha insistit en la seva defensa d'una major presència policial a Barcelona: “No pot ser que faltin 1.200 mossos. Necessitem més policia al carrer. Hem permès que a Barcelona vingui el pitjor de cada casa. He trobat a Barcelona una actitud de fermesa, que se sabés que, a la ciutat, qui la fa la paga. I que això no és xauxa”.

Fernández Díaz també s'ha referit a la trama de corrupció de Ciutat Vella: “S'ha d'arribar fins al final i determinar com han pogut arrelar aquestes pràctiques. S'haurà de mirar si hi ha responsabilitats polítiques, per omissió o, si fos el cas, per acció”.

La immigració també és un dels temes en què Fernández Díaz s'ha significat: “Hem d'aplicar als immigrants el mateix que ens apliquem a nosaltres mateixos, és a dir, complir la llei. A un país, com a qualsevol casa, no hi pots entrar per la finestra: has de fer-ho per la porta. Si no respectes i no t'integres, no et podem acceptar. Jo defenso una política tan acollidora com exigent”.

En l'àmbit escolar, el líder popular ha defensat que les escoles puguin pactar amb els pares la imposició d'uniformes: “No és que vulgui militaritzar els nens, sinó que és una aportació a l'estalvi de les famílies. Els adolescents no han d'anar a escola com si anessin de marxa o a una discoteca, exhibint tangues i calçotets”.

stats