Política 17/10/2019

Fernández(PP) titlla al Govern de Torra de "polítics sense escrúpuls que utilitzen la ciutadania d'escuts humans"

El líder popular assegura que els caps del Tsunami "respondran davant la justícia"

Ara
2 min
El president del PPC, Alejandro Fernández, intervenint al ple després de la compareixença de Quim Torra

BarcelonaEl president del subgrup parlamentari del Partit Popular, Alejandro Fernández, ha qualificat aquest matí el govern de Quim Torra com un "grup de polítics sense escrúpuls que utilitzen la ciutadania com escuts humans". Fernández també ha garantit que els líders del Tsunami Democràtic "respondran davant la justícia i pagaran de la seva pròpia butxaca totes les destrosses que han provocat". Ho ha dit al ple del Parlament en resposta al president de la Generalitat al qual s'ha referit sarcàsticament com al "Gandhi català".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No li dedicaria ni mig minut, president Torra". Així ha començat el líder popular el seu discurs, tot i que després ha confessat que si el cap de l'exectiu català "rebés una pallissa", Fernández no tardaria "ni mig minut a denunciar-ho". Després d'aquesta teatralització, les paraules del líder popular s'han centrat en defensar l'actuació dels cossos policials en les manifestacions de resposta a la sentència al judici al Procés i ha assegurat que "no és violència" sinó "l'ús legítim de la força". En aquesta direcció, el president del subgrup parlamentari del PP ha definit la feina dels cossos de seguretat com la de "retornar la civilització".

Finalment, Fernández ha dedicat gran part del seva intervenció a apel·lar "als joves catalans". El líder popular ha incitat a la seva "rebel·lió". Una rebel·lió que, segons ell, ha de passar per no deixar d'anar a classe "per res", aludint a les manifestacions estudiantils que estan tenint lloc a les principals ciutats catalanes després de la sentència del Trobunal Suprem. Fernández ha demanat als joves que es rebel·lin com a "humans" i no com a "animals salvatges fent l'idiota per aquí i per allà". "No entregueu la vostra ànima a cap polític, menys als qui us demanen que arrisqueu la vostra integritat física mentre van en cotxe oficial amb un sou de 100.000 euros, com el Gandhi català aquest", ha etzibat Fernández referint-se al Govern i al president Torra.

stats