Política 20/05/2015

Fernández Díaz: "No pot ser que un immigrant il·legal s'empadroni i l'endemà ja pugui accedir a habitatge social"

El candidat del PP per Barcelona agita el discurs antiimigració i acusa l'alcalde de Barcelona i candidat a la reelecció, Xavier Trias, de "finançar" oratoris "sense llicència"

Ara
2 min
Bassas i Fernández Díaz / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl candidat del PP a les eleccions municipals per Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha agitat aquest dimecres el discurs antiimmigració i has advertit que "no pot ser que un immigrant il·legal s'empadroni i l'endemà ja pugui accedir a un habitatge social". En declaracions a Catalunya Ràdio, Fernández Díaz ha acusat a l'alcalde de Barcelona i candidat a la reelecció per CiU, Xavier Trias, de "finançar" oratoris "sense llicència" municipal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Fernàndez Díaz, els "problemes" d'incivisme que, indirectament, ha relacionat amb la immigració al barri del Raval, fan que gent el barri "de tota la vida" en vulguin marxar. "Hem de reclamar a la població musulmana, com a tothom, que compleixi la llei, que és el que ens exigim a nosaltres mateixos". "Que entrin per la porta de la llei i no per la finestra", ha insistit, i ha exigit als nouvinguts que "respectin la societat, la ciutat i el país que els acull". "Si dius que s'ha d'exigir als immigrants, et tracten de xenòfob", ha deplorat. "És el moment de dir que en immigració és hora d'exigir obligacions sense complexes als immigrants".

I ha tornat a carregar contra la possibilitat que a Barcelona s'hi instal·li una gran mesquita: "Estic en contra de la gran mesquita, perquè requereix una inversió multimilionària que només pot provenir de països musulmans, i són països que no és que discrepin de nosaltres, sinó que odien els nostres valors". Ha assegurat que va estar a punt de ser víctima d'una agressió per part del que ha definit com "un paquistanès". "S'ha acabat la broma. Aquí qui la fa la paga", ha continuat. Segons ell, el 80% dels detinguts per la Guàrdia Urbana són estrangers. "Hem de contribuir a promoure l'expulsió dels immigrants que han fet del delicte el seu hàbit de vida. Els hem d'expulsar no per immigrants, sinó epr delinqüents", ha afegit.

El candidat del PP per Barcelona ha assegurat que no pensa pactar amb Colau, però tampoc amb el "Trias de l'estelada".

stats