POLÍTICA
Política 20/04/2013

Fernández Seijo considera que Cospedal va actuar "molt brut" al comparar els 'escraches' amb nazisme

El magistrat que va portar fins el tribunal de Luxemburg la llei hipotecària espanyola també critica aquests actes de protesta

Acn
2 min
Sí: José María Fernández Seijo. No: Iñaki Urdangarin

BarcelonaEl titular del jutjat del mercantil número 3 de Barcelona, José María Fernández Seijo, ha titllat aquest dissabte de "molt brut" el fet que la secretària general del Partit Popular, Maria Dolores de Cospedal, comparés els 'escraches' amb actes propis del nazisme. En una entrevista al programa 'Converses' de l'emissora COPE Catalunya, el magistrat que va portar fins el tribunal de Luxemburg la llei hipotecària espanyola ha criticat també aquest tipus de protesta que duen a terme membres de la Plataforma d'Afectats contra la Hipoteca (PAH) per pressionar als representants polítics. "No és un delicte en sí, però genera una tensió al carrer que ajuda poc a aquests moviments", ha valorat, i ha afegit:"Això descentra el debat, la gent acabar parlant dels 'escraches' i no de les hipoteques", ha analitzat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'entrevista, José Maria Fernández Seijo ha qualificat de "monstre de Frankenstein" la nova Llei de deutors hipotecaris aprovada dijous al Congrés gràcies als vots del PP, en majoria a la cambra. Ha apuntat que la llei compta amb tres eixos. D'una banda, la convalidació dels reials decrets del govern en matèria de protecció a les persones amb risc d'exclusió social en execucions hipotecàries. El magistrat considera que, des d'aquesta perspectiva, la llei és "clarament insuficient".

D'altra banda, la normativa inclou les exigències de la sentència de Luxemburg de març del 2013 d'adaptació de l'ordenament jurídic espanyol a la legislació comunitària. En aquest àmbit, del qual ell en va ser un impulsor, ha valorat que "s'ha fet una avenç molt gran", però no se solucionen "els problemes passats", és a dir, que la llei no té efectes retroactius. Finalment, Fernández Seijo assegura que la proposta del govern no té res a veure amb la dació en pagament. I en aquest sentit, ha destacat que, si bé, la dació no és la solució definitiva a tots els problemes derivats de les hipoteques, sí que ha anat adquirint, gràcies en bona part a moviments com el de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), una dimensió "simbòlica" i d'emblema de la lluita social contra un model de fer política.

stats