DIARI DE CAMPANYA
Política 19/05/2015

Què hi fan Ferran Adrià i Joan Roca a tots els mítings de Mariano Rajoy?

El president espanyol comença sempre les seves intervencions amb un vídeo fet per la Marca Espanya

Mario Martín Matas
2 min

BarcelonaDurant la present campanya electoral, el president espanyol Mariano Rajoy ha decidit començar sempre els seus mítings de la mateixa manera. Ho va fer a Tarragona fa onze dies, i ho va tornar a repetir ahir a Barcelona. Home previsible, calca els primers instants de les seves intervencions en una barreja que li permet posar de relleu la grandesa del país i criticar la resta de partits per, suposadament, no compartir-la.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per aconseguir-ho, projecta un vídeo fet per la Marca Espanya que porta per títol 'Tot el que esperes i molt més del que t'imagines' i, després d'enardir la parròquia amb els tons èpics i la música a tot volum de les imatges, assegura que la gravació l'ha pagat el govern d'Espanya. Rajoy puntualitza que ha ofert personalment el vídeo a tots els partits perquè l'utilitzin durant la campanya, però lamenta que cap d'ells ho faci, de manera que deixa entreveure que no estan orgullosos de les meravelles que s'hi poden veure. "Ens agrada parlar bé d'Espanya"... "i amb molta honra!", exclama, entre els aplaudiments generalitzats dels oients populars.

I què hi fan, doncs, Ferran Adrià i Joan Roca a tots els mítings? En l'apartat del vídeo en què s'exalça la riquesa gastronòmica espanyola hi apareixen tots dos, en fragments diferents. No són els únics símbols catalans, ja que també s'hi veu la basílica de la Sagrada Família, la Torre Agbar de Barcelona i fins i tot una actuació castellera.

El vídeo, però, va molt més enllà i durant els tres minuts que dura també apareixen els tenistes Rafa Nadal i el futbolista Sergio Ramos, jugant amb la selecció espanyola. Imatges de les obres d'ampliació del canal de Panamà, de combois de l'AVE, molins de vent i plaques solars, així com platges i aeroports plens de turistes que completen un panorama radiant. Els turistes, de fet, són part de l'argumentari que utilitza Rajoy per subratllar la grandesa del país: "Ningú els obliga a venir", i cada any en vénen més, deia ahir a Barcelona. Alguna cosa bona ha de tenir Espanya, conclou, quan tanta gent frisa per passar les vacances al país... Malgrat que la resta de partits no acceptin reproduir el vídeo.

stats