Política 01/03/2011

Ferran Falcó (CiU) aspira a governar Badalona enviant el PSC "a un segon pla" i "arraconant" el PP

El líder nacionalista ha reiterat que no pactarà amb el PP per aconseguir, a canvi, el suport dels populars a un hipotètic govern de Xavier Trias a Barcelona

Acn
2 min
ferranfalco

BadalonaDesprés de quatre anys a l'oposició i quatre més com a soci minoritari d'un govern liderat pel PSC, el candidat de CiU a Badalona, Ferran Falcó, vol governar la ciutat des d'un primer pla durant els pròxims quatre anys. El líder nacionalista ha reiterat que no pactarà amb el PP per aconseguir, a canvi, el suport dels populars a un hipotètic govern de Xavier Trias a Barcelona. "Badalona no es rifa", ha exclamat davant la presència del mateix Trias. De fet, l'objectiu de Falcó és arraconar el PP pel seu discurs xenòfob i relegar el PSC, fins ara soci majoritari del govern municipal, a un "segon pla". Falcó ha avançat que prioritzarà l'ocupació, l'educació i la seguretat, si accedeix a l'alcaldia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Falcó tanca la porta al PP i la deixa entreoberta al PSC, de cara a un possible pacte postelectoral a Badalona. Segons el candidat nacionalista, l'objectiu de CiU el 22 de maig és aconseguir frenar l'embranzida del PP perquè no aconsegueixi l'alcaldia i, si cal, repetir el pacte amb el PSC, però relegant els socialistes a un segon pla: "Volem l'alcaldia", ha sentenciat Falcó.

El líder nacionalista ha dit que no rifarà Badalona a un partit que ha convertit la ciutat en un "escenari mediàtic" i que "furga en la discòrdia" per aconseguir vots, en al·lusió directa al PP i al seu líder a Badalona, Xavier Garcia Albiol.

Pel que fa al futur, Falcó ha avançat que, si és alcalde, prioritzarà l'ocupació, l'educació i la seguretat. El candidat de CiU a Badalona ha aprofitat la presència del conseller Felip Puig per demanar al Govern l'execució de la nova carretera B-500, que connectarà Badalona amb el Vallès; inversions en educació a la zona sud de la ciutat, i l'augment de la dotació de Mossos d'Esquadra per tal d'aconseguir els objectius.

Trias beneeix el pacte de CiU amb el PSC "a Badalona"

El candidat de CiU a Barcelona, Xavier Trias, ha escortat Falcó en la seva presentació com a candidat a Badalona i ha beneït el pacte que, fa quatre anys, CiU i PSC van signar a Badalona. Segons Trias, va ser una decisió "complicada" i contrària a les directrius del partit: "Si en Ferran hagués escoltat el partit probablement no hauria governat aquests quatre anys".

En aquest sentit, Trias ha defensat la llibertat que tenen els candidats de CiU per fer el que creguin més convenient a les seves ciutats i ha advertit que no hi haurà cap pacte a Badalona ni a Barcelona que condicioni el govern de l'altra ciutat, en clara al·lusió al PP. "No ens obligaran a res", ha etzibat Trias.

stats