DIA DE LA CONSTITUCIÓ
Política 06/12/2012

Mascarell: "La Constitució no ha complert amb el català"

El conseller de Cultura considera que al ministre Wert li ha "sortit de l'ànima espanyolitzar els catalans"

Efe
1 min
Ferran Mascarell aquest dimarts / PERE VIRGILI

BarcelonaEl conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha assegurat aquest dijous que la Constitució "no ha complert amb el català" i que hi ha més lectors de català a Alemanya que a Espanya. En unes declaracions a RAC1, Mascarell ha comentat sobre el projecte de llei del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, que "li ha sortit de l'ànima espanyolitzar els catalans". "Jo crec −ha afegit− que no són cortines de fum. Hi ha gent a Madrid que diu que les coses institucionals són un desastre, però no es vol trencar amb la idea d'una Espanya unitària", ha considerat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel conseller de cultura, els pensadors històrics a Espanya veuen l'Estat com una propietat, i aquesta idea té "dimensió política i comunicativa. A vegades cometen l'error de creure que tenim problemes amb els espanyols, però els tenim amb els tecnòcrates".

Sobre l'ensenyament en castellà a Catalunya inclòs en el projecte de llei de Wert, el conseller ha assegurat que "hi ha ratlles que ningú està disposat a passar. Ha de prevaldre el marc del govern de Catalunya, on prenem decisions i s'elaboren lleis sense estar fora del marc legal de què ens hem dotat".

stats