Festa de la Rosa
Política 18/09/2011

Rubalcaba defensa el model lingüístic català davant els atacs del PP

Montilla ofereix mà estesa a CiU per pactar els grans temes del país a la Festa de la Rosa del PSC

Pere Martí
2 min
Chacón i Rubalcaba a la festa de la Rosa del PSC / PERE VIRGILI

GavàEl candidat del PSOE a les eleccions espanyoles, Alfredo Pérez Rubalcaba ha aterrat a Catalunya amb ganes que el PSC revalidi els 25 diputats al Congrés, que són essencials per una hipotètica victòria dels socialistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb aquest objectiu ha aconsellat els catalans que defensin la seva llengua i el seu model educatiu. Rubalcaba s'ha desmarcat del PP, titllant el candidat dels populars, Mariano Rajoy, de "piròman" per haver recorregut l'estatut i la immersió lingüística. "El que ha fet de piròman a Espanya no pot venir a Catalunya i presentar-se com a bomber", ha assegurat. El candidat del PSOE s'ha adreçat als dirigents de CIU per recordar-los que el PSOE no és el PP i que si "ara volen abandonar el notari per anar al registrador, que no posin el PSOE com a excusa, perquè no som iguals".

Chacón ha ofert el seu suport al candidat del PSOE i ha afirmat que "ens hi deixarem la pell", per guanyar les eleccions, perquè segons la ministra de Defensa només un govern progressista pot acabar amb la crisi econòmica. En aquest sentit, ha recordat que fa quatre anys el resultat del PSC va impedir que Rajoy arribés a la Moncloa amb el suport de CiU. Des del seu punt de vista, CiU i PP són el mateix, i l'únic que els diferencia és la llengua. Fins i tot, la candidata no ha dubtat a acusar CiU de ser la "sucursal del PP a Catalunya".

Finalment, Montilla, que ha obert l'acte, ha parlat en clau de política catalana i ha ofert a CiU mà estesa per arrbiar a un acord en els grans pactes del país, sempre i quan es respecti el PSC. Malgrat l'oferta, l'expresident del govern català ha acusat Duran de dedicar més temps als lobis de Madrid que a defensar Catalunya.

stats