Política 19/07/2017

El 'Financial Times' apressa Rajoy a donar resposta a la qüestió catalana

El cap d'Internacional del diari, David Gardner, considera que una oferta de pacte fiscal "pot ser massa petita i tardana"

Ara
1 min
Manifestació independentista

BarcelonaEl prestigiós diari britànic 'Financial Times' ha publicat un article del seu cap de la secció d'Internacional, David Gardner, en què adverteix al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que una oferta que doni més autonomia fiscal a Catalunya pot ser "insuficient" i "arribar tard".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Gardner fa referència a les declaracions que va fer Rajoy a Bilbao, on va considerar que Catalunya hauria de "seguir el camí basc". El periodista considera que la reforma de la Constitució i una aposta de més federalisme és "l'única sortida d'un embolic en el qual Rajoy i el PP tenen una gran responsabilitat", per bé que les eleccions del 27 de setembre "ajuden la causa" independentista.

Amb l'1-O a l'horitzó, Gardner insta tant Rajoy com el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, a demostrar la seva "obertura" amb el conflicte català si deixen d'utilitzar la Constitució com una "tauleta de pedra" i el TC com a "arma legal". L'articulista reitera que els polítics tenen el "deure de resoldre" la situació catalana i avisa que no es poden utilitzar els jutges com a "escuts d'un problema polític".

stats