Política 10/07/2014

Fisas acusa els eurodiputats que reclamen l'ús del català de fer una "instrumentalització política" de la llengua

L'eurodiputat del PP diu que el PSC "segueix amb el rumb perdut" al donar suport a una iniciativa que fomenta "el victimisme"

Acn
2 min

Brusel·lesL'eurodiputat del PPC, Santiago Fisas, ha acusat aquest dijous als eurodiputats que han escrit al president de l'Eurocambra per reclamar l'ús del català de fer una "instrumentalització política" de la llengua. A través d'un comunicat, Fisas s'ha desmarcat de la carta d'ERC, CiU, ICV, PSC, Esquerra Unida i Compromís a Martin Schulz i ha lamentat que "la primera iniciativa de la majoria dels eurodiputats catalans no sigui per millorar el benestar dels catalans i proposi solucions per la crisi econòmica". Fisas, a més, ha criticat en concret l'eurodiputat del PSC, Javi López, de qui diu que té "el rumb perdut al donar suport a aquesta iniciativa" que, des del PP, consideren que fomenta "el victimisme". Els eurodiputats Josep Maria Terricabras i Ernest Maragall (ERC), Ramon Tremosa i Francesc Gambús (CiU), Ernest Urtasun (ICV), Javi López (PSC), Marina Albiol (Esquerra Unida) i Jordi Sebastià (Compromís) han signat aquest dijous una carta conjunta en què reclamen al reelegit president de l'Eurocambra, Martin Schulz, que permeti l'ús del català al plenari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'eurodiputat del PPC, Santiago Fisas, ha explicat en un comunicat que no firma la carta per "no participar en la instrumentalització política que es vol fer d'aquesta qüestió per part dels nacionalistes". "El català és patrimoni de tots, i aquesta no és la millor manera de defensar-lo", ha assegurat l'eurodiputat popular.

En el comunicat, Fisas ha defensat Espanya com un "estat absolutament respectuós amb el foment i el respecte de totes les llengües oficials", fins i tot "molt més que altres estats europeus". Amb tot, també ha advertit que la UE és "una unió d'estats" i no "una unió de regions ni territoris ni de nacions sense estat". El representant català del PP a Brussel·les ha assegurat, a més, que "l'administració espanyola funciona amb un perfecte bilingüisme en els territoris espanyols amb dos llengües oficials i hi ha administracions com la catalana que no ho fan".

L'eurodiputat popular també carrega en el seu comunicat contra el PSC i el seu eurodiputat, Javi López, per firmar la carta a Schulz. "El PSC segueix amb el rumb perdut al donar suport a aquesta iniciativa que l'únic que pretén és ser utilitzada pels que promouen la ruptura de Catalunya per fomentar el seu victimisme", ha advertit.

stats