POLÍTICA
Política 05/08/2012

El jutge envia a la presó els dos detinguts a Ciudad Real a qui acusa de pertànyer a Al-Qaida

El jutge ha interrogat de nou aquest diumenge els dos detinguts dimecres, a qui no va poder enviar a la presó divendres per falta de proves. Creu que ara sí que hi ha proves que justifiquen l'ingrés a la presó, però no les ha concretat

Efe
2 min

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha acabat ordenant la presó incondicional per als dos txetxens detinguts dijous a Ciudad Real, a qui acusa de pertinença a l'organització terrorista Al-Qaida i tinença d'explosius, segons han informat fonts jurídiques. Així, ha optat per fer cas de la petició del fiscal Pedro Martínez Torrijos després que aquest diumenge al migdia hagin declarat de nou els dos detinguts, a qui va prorrogar 48 hores l'arrest perquè no hi havia proves suficients per enviar-los a la presó, com sí que va fer amb el tercer detingut, que asseguren que amagava explosius a casa seva.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La investigació ha permès constatar la relació dels detinguts amb altres individus prèviament investigats pels suposats vincles amb organitzacions terroristes, i han estat parcialment reconeguts per ells" i per un testimoni protegit als Estats Units, segons indica el jutge en la interlocutòria.

Dels explosius, ni rastre

El cert, però, és que encara es desconeix el resultat de les anàlisis de les suposades restes d'explosius que la policia assegura que va trobar en un zulo buit a casa de la dona del ciutadà turc detingut.

Fons judicials asseguren que han hagut de comprovar les dades dels dos txetxens perquè encara que es van identificar com a Muhammad Adamov i Ahmad Avar, la policia assegura que són identitats falses. Durant la seva declaració de divendres davant del jutge els dos txetxens –arrestats a Almuradiel (Ciudad Real) en una parada de l'autobús que cobreix la ruta entre Cadis i Irun– van negar els fets dels quals se'ls acusa, encara que, segons la versió policial, van reconèixer que van entrenar-se a l'Afganistan abans de viatjar a Espanya per buscar asil. Van relatar que havien viatjat fa uns mesos des de Rússia en diversos mitjans de transport fins a Espanya perquè algú els va comentar que aquí podien aconseguir l'estatus de refugiats polítics.

stats