POLÍTICA
Política 22/11/2012

La fiscalia investiga 'El Mundo' perquè troba "radicalment falsa" la informació sobre Mas i Pujol

Veu un presumpte delicte de calúmnies en les filtracions d'un esborrany que no apareix per enlloc en què es vincula Artur Mas i Jordi Pujol amb irregularitats financeres

Ara
1 min
L'expresident Jordi Pujol va aparèixer per sorpresa en un míting a Granollers  per anunciar que, com Mas, també es querellarà contra El Mundo.

ARALa Fiscalia Superior de Catalunya ha obert diligències contra el diari 'El Mundo', que dirigeix Pedro J. Ramírez, per un presumpte delicte de calúmnies per les informacions basades en un informe policial que no apareix per enlloc i que vincula Artur Mas i Jordi Pujol amb comptes no declarats a Suïssa, on suposadament s'haurien desviat comissions del Palau de la Música, i assegura que la notícia és "radicalment falsa".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Convé destacar que el suposat 'informe' policial en el qual es basa la notícia es transmuta de forma sorprenent en el mateix article a 'borrador'", diu el fiscal superior, Martín Rodríguez Sol, en el seu escrit, en què assegura que aquest format no és oficial. Destaca també que el jutge que instrueix el cas Palau, Josep Maria Pijuan, desconeix l'informe i nega haver demanat cap investigació a la Policia Nacional.

Així, segons el fiscal, els primers indicis apunten que la informació publicada pel rotatiu els dies 16 i 17 de novembre és "radicalment falsa": "No existeix a la causa ni en cap informe policial cap dada que indiqui o suggereixi que el president de la Generalitat revés diners de contractistes de l'obra pública ni cap dada sobre la titularitat d'un compte a l'estranger".

També assegura que la notícia publicada pel diari 'El Mundo' "no té fonaments" i destaca que un "esborrany", per definició, "no és un document oficial ni oficiós".

stats