Política 12/11/2014

La Fiscalia descarta que de la reunió a Madrid en surti la querella definitiva pel 9-N

El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, i el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, s'han reunit durant una hora i mitja

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El fiscal general de l’Estat, Eduardo Torres-Dulce, va instar la Fiscalia Superior de Catalunya a demanar informació als Mossos sobre els punts de votació.

MadridEl fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, i el fiscal superior de Catalunya, José María Romero Tejada, s'han reunit durant una hora i mitja aquesta tarda de dimecres a la seu de la Fiscalia General de l'Estat a Madrid. Fonts de la institució han volgut treure importància a la cita i han assegurat que de la reunió a Madrid no n'ha sortit la querella definitiva definitiva contra el president de la Generalitat, Artur Mas, i diversos consellers per l'organització del 9-N, perquè és la Fiscalia de Catalunya la que tindrà l'última paraula.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una breu nota de premsa, la Fiscalia General de l'Estat informa que serà la fiscalia catalana la que informarà Madrid de "la decisió que adopti en el marc dels principis de legalitat i imparcialitat que regeixen l'actuació del ministeri públic".

En la reunió s'han analitzat les diligències de la investigació que van recollir els Mossos i s'està fent la valoració juridicopenal del fets per determinar els possibles delictes comesos, segons han indicat fonts de la Fiscalia a les portes de la institució, on s'esperaven una vintena de periodistes per gravar l'entrada i sortida del fiscal català, que ha optat per marxar per la porta del darrere amb el cotxe per evitar els mitjans.

A la reunió també hi ha assistit el tinent fiscal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Francisco Bañeres, i el fiscal en cap de la secretaria tècnica, Jaime Moreno.

La Fiscalia assegura que no actua per la pressió ni del govern espanyol ni dels mitjans, i que la querella es presentarà en el moment en què ho determini el fiscal i ningú més. La líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, va anunciar dimarts a Telecinco que la querella es presentaria poques hores després. No va ser així, però sí que es van filtrar alguns dels seus continguts. Segons va publicar l'agència Efe, anirà dirigida contra Mas i la vicepresidenta, Joana Ortega, però tindrien dubtes sobre si incloure algun conseller més. Està previst que se'ls acusi de presumptes delictes de desobediència i prevaricació.

stats