Política 30/10/2019

La Fiscalia no demanarà l'euroordre contra Meritxell Serret i Anna Gabriel

Considera que només se les podria jutjar per un delicte de desobediència, que no permet l'extradició

Ara
1 min
La delegada de la Generalitat davant la UE, Meritxell Serret, durant el seu discurs per la celebració de la Diada

BarcelonaMeritxell Serret i Anna Gabriel es lliuren, per ara, de l'extradició. La Fiscalia ha decidit que no instarà el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena a dictar una ordre europea de detenció contra l'exconsellera d'Agricultura ni tampoc contra l'exdiputada de la CUP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho han expressat fonts jurídiques a l'agència Efe, ja que, un cop feta la lectura de la sentència del Procés, el ministeri públic ha descartat sol·licitar l'euroordre contra Serret perquè considera que la seva responsabilitat en els fets "només encaixaria amb un delicte de desobediència", tot i que també està processada per malversació.

Segons sembla, la Fiscalia observaria ara paral·lelismes amb el paper que el Tribunal Suprem ha atribuït amb el veredicte -fet públic el 14 d'octubre- als exconsellers d'Empresa, Santi Vila; de Justícia, Carles Mundó, i de Governació, Meritxell Borràs, que finalment van ser condemnats per un delicte de desobediència i absolts de malversació, l'únic que comportava penes privatives de llibertat.

El cas de Gabriel

Pel que fa a l'exdiputada de la CUP, com que només està processada per desobediència és "legalment impossible", segons indica Efe, cursar una ordre europea de detenció per un delicte que no comporta penes de presó.

A més, Suïssa ja ha concedit a Gabriel la residència temporal per a un període de cinc anys, que és justament el temps que triga a preescriure el delicte de desobediència.

Tanmateix, si Serret o Gabriel decidissin viatjar a l'Estat serien detingudes i posades a disposició judicial, encara que després poguessin ser posades en llibert

stats