Política 05/09/2019

La Fiscalia insta el TSJC a mantenir les dates del judici a Torra per al 25 i 26 de setembre

El president havia anunciat accions legals per les "irregularitats" a l'hora de fixar la data

Ara
1 min
La Fiscalia insta al TSJC a mantenir les dates del judici a Torra per al 25 i 26 de setembre

BarcelonaAquest dilluns el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) feia pública la data del judici oral al president de la Generalitat, Quim Torra, els pròxims 25 i 26 de setembre, unes dates en què està convocat el primer ple del Parlament en aquest nou curs polític i que serà, precisament, el debat de política general.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que l'alt tribunal afegís aquests dos dies al calendari polític i judicial de la tardor, Torra va anunciar la seva voluntat d'emprendre mesures legals per, a parer seu, "celeritat interessada" i "irregularitats" comeses pel TSJC a l'hora de fixar la data del judici. La Fiscalia Superior de Catalunya insisteix a mantenir el judici al president de la Generalitat tal com està previst.

En un escrit presentat aquest dijous davant del TSJC, la Fiscalia refusa els arguments de Torra sobre les "presses" de l'alt tribunal per jutjar-lo, ja que, considera, no hi ha cap "causa de força major" que impedeixi la seva presència als jutjats.

"Tots o la majoria de ciutadans que han de comparèixer davant un tribunal de justícia no es troben ociosos al sofà de casa esperant la reclamació del tribunal", ha etzibat la Fiscalia a l'escrit, sinó que, reconeixen, "solen tenir funcions, obligacions i agenda". Així, el text admet que traslladar-se a un jutjat per fer qualsevol tipus de tràmit "sempre genera alguna incomoditat" i que, per tant, no és una situació diferent de la situació amb què s'haurà d'enfrontar el president de la Generalitat.

En aquest sentit, la Fiscalia al·lega que Torra fa una "valoració parcial" de la resolució del TSJC de manera "descontextualitzada" que el porten a "conclusions absolutament desafortunades".

stats