Política 17/01/2019

La Fiscalia s'oposa a la compareixença dels presos polítics a la comissió d'investigació pel 155

Els exconsellers de JxCat Forn, Rull i Turull traslladen la seva disposició d'acudir al Parlament

Ruth Pérez Castro
1 min
La Fiscalia s'oposa a la compareixença dels presos polítics a la comissió d'investigació pel 155

BarcelonaPoques hores després que el president del Parlament, Roger Torrent, lamentés que el Tribunal Suprem encara no hagués donat resposta a la petició sobre la compareixença dels presos i els exiliats polítics com a testimonis a la comissió d'investigació del 155, la Fiscalia sí que hi ha dit la seva.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I és que segons fonts del ministeri fiscal, i d'acord amb el document que han presentat aquest dijous al Suprem, la Fiscalia s'oposa a la compareixença presencial o per videoconferència dels polítics presos.

Aquest mateix matí els exconsellers de Junts per Catalunya Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull, en presó preventiva, han traslladat a la cambra catalana la voluntat d'acudir com a testimonis a la comissió. Ho han anunciat a través d'una carta al president, a qui han manifestat la "plena disposició i interès" de poder fer efectiva la compareixença.

Els presos polítics de JxCat també han instat Roger Torrent a servir-se "d'allò que sigui de les seves competències i atribucions" per fer "tot el possible" per poder assistir-hi.

El president del Parlament havia sol·licitat per escrit al Suprem el 27 de desembre l'assistència "presencial o telemàtica" dels presos el dimarts 22 de gener a la comissió. En concret, reclamava que poguessin participar-hi en qualitat de testimonis els exconsellers republicans Oriol Junqueras, Dolors Bassa i Raül Romeva i els exconsellers demòcrates Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull.

stats