Política 16/09/2018

La fiscalia no ha identificat qui va col·locar el dispositiu al cotxe de Puigdemont

Sospita que hi va haver "més dispositius" utilitzats per vigilar

Europa Press
1 min
El candidat de Junts per Catalunya a la investidura, Carles Puigdemont, als carrers de Copenhaguen, on aquesta setmana va fer-hi una conferència.

Brussel·lesLa fiscalia belga no ha aconseguit encara identificar qui va col·locar el dispositiu al cotxe que feia servir l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a Bèlgica, de manera que manté oberta la investigació iniciada fa mesos. "La investigació continua oberta, però no s'ha aconseguit establir cap vincle entre el dispositiu i cap persona o entitat que pogués haver-la col·locat", han explicat a Europa Press fonts de la Fiscalia del Brabant Való. L'obertura del cas va ser confirmada el passat mes d'abril per la Fiscalia de Brussel·les, que ha informat que la investigació quedava en mans de la Fiscalia del Brabant Való, regió a la qual pertany el municipi de Waterloo, on resideix Puigdemont. La fiscalia sospita que hi va haver "més dispositius" utilitzats per vigilar Puigdemont, però les indagacions dutes a terme fins ara no aporten "cap evidència que ho demostri".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cas es remunta a principis d'any, entre febrer i març, quan l'expresident català i els seus acompanyants van detectar "alguna cosa sospitosa" en el vehicle que feien servir per als seus desplaçaments i van alertar les autoritats belgues. La policia va detectar en els baixos del cotxe el dispositiu de seguiment i va decidir obrir una investigació per determinar "el per a què i el com" va ser col·locat aquest sistema de vigilància en el vehicle de l'expresident català. Es tracta d'un material "bastant professional", segons les fonts consultades, encara que els investigadors no han aconseguit per ara determinar-ne l'origen o el propietari, de manera que mantenen el cas obert.

stats