Política 12/11/2019

La Fiscalia ja investiga Roger Torrent per les mocions del Parlament

Considera que la mesa de la cambra pot haver comès un delicte a l'ignorar les advertències del TC

Ara
1 min
Roger Torrent durant una entrevista amb l'ARA

BarcelonaLa Fiscalia General de l'Estat ha fet aquest dimarts el pas que faltava perquè s'investigui el president del Parlament, Roger Torrent, i la resta de la mesa per un possible delicte de desobediència. Segons un comunicat del ministeri públic, ja s'ha donat l'ordre a la Fiscalia de Catalunya per començar de manera immediata la investigació davant "la possible transcendència penal" de les decisions adoptades per l'òrgan de govern de la cambra catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Precisament aquest mateix dimarts, el Parlament ha votat a favor de l'exercici de l'autodeterminació, inclòs en una moció de la CUP que a aquella mateixa hora era objecte de debat al ple del Tribunal Constitucional (TC). L'alt tribunal ha comunicat al Parlament a les 10.09 h del matí que la moció havia estat suspesa, quan el ple l'havia validat a les 10.06 h. Sigui com sigui, els fiscals investigaran si els advertiments genèrics que Torrent ja havia rebut ara fa unes setmanes havien d'haver estat suficients perquè impedís la votació d'aquest dimarts. Un cop rebuda la notificació del TC, el Parlament ha decidit no publicar la moció al butlletí oficial de la Cambra.

El debat i la votació de la resolució conjunta d'ERC, JxCat i la CUP també sobre l'autodeterminació fa albirar un nou xoc entre la cambra catalana i la justícia. El Constitucional ja ha suspès parcialment la moció i ha exigit que no pugui arribar al ple. Torrent, en canvi, ha subratllat que no deixarà "que la censura entri al Parlament" i sempre permetrà que es puguin debatre sobre tot.

stats