Política 19/04/2018

La fiscalia acusa d'odi l'alcalde de Verges per haver denunciat la punxada massiva de rodes de 163 cotxes el 3 d'octubre

Els jutjats de la Bisbal van arxivar la causa perquè no localitzaven els autors

Xavi Tedó
2 min
La Fiscalia acusa d'odi l'alcalde de Verges per denunciar la punxada massiva de rodes de 163 cotxes el 3 d'octubre

BarcelonaLa Fiscalia de Girona investiga l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater (CUP), per un presumpte delicte d'odi i discriminació contra "la nación española y el Cuerpo de la Guardia Civil" per la denúncia pública que va fer als mitjans de comunicació d'una punxada massiva de rodes de cotxes just després de la celebració del referèndum de l'1-O. Els fets van passar entre el 3 i el 4 d'octubre, quan, en una sola matinada, van aparèixer punxades les rodes dels 163 vehicles aparcats a la via pública a Verges, a més d'una quinzena a Sarrià de Ter i una desena més a Medinyà. Arran de la punxada de rodes, Sabater va afirmar que "de dia van uniformats i de nit descontrolats", atribuint l'acció a les forces de seguretat de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La citació perquè l'alcalde cupaire vagi a declarar està pendent de data definitiva als jutjats de la Bisbal. En un comunicat, la CUP qualifica l'atac de "violent" i reitera que "va ser premeditat". Tanmateix, una setmana després el jutjat de la Bisbal d'Empordà va arxivar la causa per "falta d'autor conegut". La policia catalana va investigar la punxada de rodes amb les gravacions de les càmeres dels pobles afectats i diversos testimonis que es van oferir a col·laborar per localitzar els responsables perquè el municipi no disposa de policia local.

Sabater també va rebre una amenaça de mort a l'ajuntament el 12 d'octubre. Una persona va trucar al consistori, que va decidir obrir portes com una quarantena de pobles més de la demarcació, i li va comunicar a l'administrativa que després de la punxada de rodes a més d'un centenar de cotxes del municipi, anirien a fer mal a persones. "Está Ignasi? Dile al hijo de puta que primero fueron los pinchazos de ruedas y ahora los pinchazos serán ya en la barriga. Muerto. Hijos de puta todos", va dir la persona que va trucar. L'alcalde va presentar denúncia el mateix dia als Mossos d'Esquadra, que van obrir una investigació per mirar d'aclarir els fets. En declaracions a l'ARA, Sabater remarcava que "som un poble llaminer perquè, més enllà que és on va néixer Lluís Llach, totes les carreteres d'accés al poble estan plenes d'estelades".

stats