Política 10/04/2015

La Fiscalia demana presó provisional per a set dels presumptes jihadistes detinguts pels Mossos

Només tres dels deu arrestats que han declarat avui a l'Audiència Nacional s'escapen de la petició de la fiscal. El jutge Santiago Pedraz decidirà ara si ordena aquests empresonaments

ángeles Vázquez
1 min
L'arribada a l'Audiència Nacional dels furgons que traslladaven els detinguts pels Mossos d'Esquadra en l'operació antijihadista de dimecres / EFE

MadridSet dels deu detinguts majors d'edat en l'operació dels Mossos d'Esquadra contra una suposada cèl·lula jihadista s'enfronten a la petició de la Fiscalia perquè se'ls enviï a la presó provisionalment. Mentre l'únic arrestat que era menor d'edat –17 anys– ja ha estat enviat a un centre d'internament en règim tancat –per ordre del jutge de menors–, els altres han declarat auquest matí davant del jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara, el magistrat, ha de decidir si envia a la presó preventiva aquests set homes assenyalats per la Fiscalia, que els acusa de pertinença a una cèl·lula anomenada 'La Fraternidad Islámica', tal com s'ha expressat en els interrogatoris, segons fonts judicials coneixedores de les declaracions.

Només dos homes i la dona detinguda s'escapen de la petició de presó i quedaran en llibertat provisional mentre continua la investigació. La decisió del jutge es coneixerà en les pròximes hores.

stats