POLÍTICA
Política 14/11/2013

L'alcalde socialista de Flix assumeix la secretaria general dels municipis independentistes

Es desmarca així de la cúpula del PSC, que s'ha despenjat del consens amb CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP per portar la petició de consulta al Congrés

Ara
1 min
Marc Mur, en una imatge d'arxiu

BarcelonaL'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha nomenat aquest dijous l'alcalde de Flix, el socialista Marc Mur, nou secretari general de l'entitat independentista. Mur segueix desmarcant-se així de les directrius que intenta afermar entre els quadres la cúpula del PSC per despenjar-se del consens amb CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP per portar al Congrés la petició formal de referèndum acordat amb l'Estat per la via de l'article 150.2 de la Constitució, que reserva a l'Estat la capacitat de delegar als territoris competències que li són pròpies, en aquest cas la capacitat de convocar referèndums.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcalde de Vic i president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, ha subratllat que amb aquest nomenament es "reforça que dins del pensament socialista de Catalunya també hi ha gent que defensa el dret a decidir i alguns, fins i tot, la independència".

L'arrelament de l'AMI

L'Associació de Municipis per la Independència compta amb 713 membres associats. D'aquests, 677 són ajuntaments, 28 consells comarcals, 2 diputacions, 5 entitats municipals descentralitzades i 1 consorci.

stats