Política 10/04/2012

Floriano: "Hem trobat un forat de 15.000 milions d'euros en sanitat"

Carlos Floriano, vicesecretari d'Organització del PP, ha assegurat a 'Los desayunos de TVE' que aquestes retallades en sanitat es produeixen perquè el model sanitari que hi havia fins ara "no es pagava", cosa que ha generat un gran deute amb proveïdors

Ara
2 min
Carlos Floriano, vicesecretari del PP

BarcelonaCarlos Floriano, vicesecretari d'Organització del PP, empara les noves retallades que ha anunciat el govern de Rajoy en matèria sanitària i es refereix a les obligacions de reducció del dèficit del 5,3% per a enguany i del 3% per a l'any que ve per part de l'Estat. En una entrevista a 'Los desayunos de TVE', assegura que seran retallades que no afectaran els ciutadans, però deriva la manera en què s'aplicaran als governs autonòmics. En tot cas, ell es mostra ferm a l'hora de dir que seran retallades que no afectaran els ciutadans perquè se centraran en "ineficàcies", en "racionalització" i a eliminar "duplicitats".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A banda de les obligacions de disminució del dèficit públic de l'Estat, Floriano també ha explicat que el govern popular s'ha trobat un forat de 15.000 milions d'euros, que es deuen a proveïdors sanitaris. Es tracta d'un model de finançament de la sanitat "que no es pagava", assegura el popular. Davant aquesta situació, generada per la suma dels deutes heretats de les autonomies en matèria sanitària –governades per populars i socialistes, majoritàriament–, Floriano exposa que "amb una central de compra del material sanitari", l'Estat es podria estalviar fins a 2.000 milions d'euros, segons els experts consultats pel vicesecretari del PP.

Els 8.000 milions que queden per veure d'on es podrien descomptar no han sigut concretats en cap àmbit per part de Floriano, i ha dit que hauran de ser les autonomies les que hauran de decidir "què i com".

Aquestes mesures anunciades ahir dilluns en un comunicat de premsa per part de l'executiu espanyol van en la línia d'"evitar el col·lapse financer", cosa que els populars sempre han intentat esquivar, ja que des que van arribar al govern central han aprovat normes que impedeixen que les autonomies gastin "més del que ingressen".

Discrepàncies amb De Guindos

Sobre la discrepància que hi va haver a l'hora de fer anuncis sobre retallades sanitàries entre Floriano i el ministre d'Economia, Luis de Guindos, el vicesecretari ha insistit diversos cops en l'entrevista que no hi ha tal diferència de postures entre els dos populars. De fet, Floriano ha remarcat que coincideixen a l'hora de "descartar el copagament sanitari". Tot i la polèmica generada des de llavors fins ara, ha assegurat que no s'han posat en contacte per aclarir si estan d'acord o no.

stats