Foment fa un pas enrere i finalment no assistirà a la reunió del Pacte pel Dret a Decidir

La patronal considera que la trobada té "molta càrrega política i institucional". Asseguren que la seva absència no significa que estiguin en contra del dret a decidir

La patronal Foment del Treball fa un pas enrere i finalment no acudirà a la reunió constitutiva del Pacte pel Dret a Decidir, prevista per al 26 de juny, perquè considera que aquesta trobada té "molta càrrega política i institucional", segons han explicat a Efe fonts de l'organització empresarial.

Tot i que en un principi Foment figurava en la llista d'assistents a la trobada, ahir la cúpula de la patronal va decidir, finalment, que el més prudent era no participar en aquesta trobada. Tanmateix, les mateixes fonts han assegurat que això no vol dir que Foment estigui en contra del dret a decidir.

Malgrat que Foment no descarta debatre aquest assumpte en una pròxima reunió dels seus òrgans de govern, d'entrada prefereix quedar-se al marge del pacte perquè és conscient de la pluralitat de posicions que hi pot haver entre els seus membres entorn del debat sobre el dret a decidir.

La patronal assegura que es va implicar a fons en la reclamació del pacte fiscal perquè era un assumpte que afectava el finançament. Tanmateix, i respecte al dret a decidir, considera que és un debat que dóna lloc a interpretacions amb poc espai per al matís i prefereix mantenir una posició més reservada.

El Govern ja ha tancat una primera llista de participants en el Pacte Nacional pel Dret a Decidir amb una trentena d'entitats, entre elles les cambres de comerç, els sindicats (CCOO i UGT), la patronal Pimec i organitzacions com Òmnium Cultural i la confederació veïnal Confavb. Finalment, també ha convocat totes les entitats que volia la CUP excepte Arran.

Més continguts de