Política 02/11/2014

Forcadell defensa que el Govern ha de seguir liderant el nou 9-N encara que el TC el suspengui

La presidenta de l'ANC considera que anar a votar el 9-N és ara ja una qüestió de dignitat democràtica. Creu que les eleccions referendàries són imprescindibles al marge del resultat del 9-N

Ara
1 min
La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, considera que malgrat que el TC torni a vetar el 9-N caldrà mantenir la votació.

Barcelona"No estem parlant d'independència sinó de dignitat democràtica. Hem d'anar a votar per dignitat democràtica". La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, ha defensat aquest diumenge al matí que el nou intent de veto del govern espanyol del nou 9-N fa que la participació sigui una qüestió de "dignitat". En una entrevista a 'El suplement' de Catalunya Ràdio, Forcadell ha fet una crida a participar en el procés participatiu digui el que digui el Tribunal Constitucional (TC).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que el president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, oferís aquesta plataforma multilateral formada per institucions, partits i més de 3.000 entitats socials, culturals, sindicals i econòmiques, per prendre les regnes del 9-N en cas de suspensió del TC, Forcadell ha considerat que el Govern ha de seguir al capdavant de la convocatòria: "Aquesta consulta ha d'estar convocada pel Govern. El Pacte Nacional i totes les forces socials hi donarem suport i estarem junts, però el Govern ha d'estar al capdavant".

Eleccions imprescindibles

Al marge de quin sigui el resultat del 9-N –Forcadell creu que a aquestes altures l'important és la participació–, la presidenta de l'ANC ha defensat que tenint en compte que del nou 9-N "no en sortirà un mandat democràtic" perquè "no és la consulta que havíem de fer", la convocatòria d'eleccions és ineludible. De fet, 'Ara és l'hora', plataforma unitària de l'independentisme civil integrada per ANC i Òmnium, van reclamar el 19 d'octubre al president de la Generalitat, Artur Mas, que convoqués eleccions en un termini de tres mesos.

stats