Política 19/12/2016

Forcadell: "No contemplo deixar de ser presidenta del Parlament perquè m'inhabilitin"

La presidenta de la cambra catalana es mostra convençuda que la seva investigació arribarà a judici, però no aclareix si estaria disposada a desobeir una eventual sentència condemnatòria

Ara
2 min
Carme Forcadell entra a declarar

BarcelonaLa presidenta del Parlament, Carme Forcadell, insisteix que no es planteja que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la inhabiliti per desobeir el Tribunal Constitucional permetent la votació de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent, el 27 de juliol passat: "No contemplo deixar de ser presidenta perquè m'inhabilitin", ha assegurat Forcadell en una entrevista a 'Els matins', de TV3, on no ha aclarit si desobeiria una eventual sentència condemnatòria, tot i que s'ha mostrat convençuda que el cas "arribarà a judici".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Forcadell va defensar el dret del Parlament a poder debatre la independència en la seva declaració davant el TSJC divendres passat. Aquest dilluns declaren com a testimonis els membres de la mesa que no formen part de Junts Pel Sí, José Maria Espejo Saavedra, David Pérez i Joan Josep Nuet. La presidenta de la cambra ha insistit que segons el reglament del Parlament "tirar endavant una votació és decisió del ple, no de la mesa ni de la presidència", i ha remarcat que "el poder executiu no pot utilitzar el judicial per anar en contra d'una decisió del legislatiu".

La presidenta de la cambra té assumit que en les properes hores li arribarà una notificació del Tribunal Constitucional per comunicar-li que ha obert un nou procediment en contra seu i dels quatre membres de la mesa del Parlament per haver admès a tràmit les resolucions del debat de política general que preveien el referèndum: "Gestionarem una cosa després de l'altra", ha dit.

La convocatòria del referèndum és cosa del Govern

La presidenta del Parlament ha descartat que la cambra tingui "una vinculació" amb la convocatòria d'un referèndum unilateral: "És una cosa del Govern, no del Parlament", ha dit Forcadell, que s'ha mostrat convençuda que la votació es farà.

Sobre la participació de CSQP i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en la cimera d'aquest divendres, Forcadell considera que els comuns "són els primers interessats" a assistir-hi, i encara més tenint en compte les últimes enquestes, com ara la d''El Periódico', que destaca que un 85% dels catalans vol que es posin les urnes.

Forcadell també ha assegurat que l'anomenada "operació diàleg" del govern espanyol li sembla que té "poca credibilitat", tenint en compte que des que ha començat el teòric apropament de l'executiu de Madrid s'han produït altres fets, com ara la sentència a l'exjutge i senador Santiago Vidal o l'aprovació al Congrés del suplicatori que permetrà jutjar el portaveu del PDECat a les Corts, Francesc Homs.

stats