Política 04/03/2016

Forcadell avisa el TC que suspendre la comissió del procés constituent seria un "atac molt greu" a la democràcia

Els tribunals no estan per fer política", assegura la presidenta del Parlament, "molt tranquil·la davant d'una hipotètica inhabilitació

Ara
1 min
Carme Forcadell va arribar a la Presidència de l'ANC gradualment, però mai s'hauria imaginat que arribaria a ser presidenta del Parlament. Ara li costa acostumar-se al protocol de seguretat / FRANCESC MELCION

BarcelonaLa presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha avisat aquest divendres al Tribunal Constitucional (TC) que seria un "atac molt greu a la democràcia" suspendre la comissió d'estudi del procés constituent creada en aquesta legislatura i que té previst reunir-se el proper dimarts. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Forcadell ha recordat que per ara el l'organisme només ha admès a tràmit el recurs del govern espanyol i que, per tant, no hi ha res suspès.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els tribunals no estan per fer política. Estan per fer una altra cosa. La política l'han de fer els governs, els polítics i els partits", ha reflexionat la presidenta del Parlament, que ha indicat que suspendre la comissió seria qüestionar l'essència de la cambra. "Quina és la funció del Parlament? Que hi hagi debat i que els debats que estan al carrer es puguin fer en seu parlamentària", ha assenyalat l'expresidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Preguntada per si, arribat el moment, els sobiranistes desobeirien el TC, Forcadell ha evitat respondre: "Quan passin les coses [eventuals suspensions], les analitzarem i les decidirem. Anem pas a pas, que tenim molta feina", ha reivindicat. La presidenta de la cambra catalana també ha afirmat que no té por a una possible inhabilitació. "Estic molt tranquil·la. Estem fent les coses bé i complint el reglament del Parlament", ha apuntat.

stats