Política 26/09/2017

Forcadell interpel·la la UE davant la seva passivitat: "Continuareu mirant cap a una altra banda?"

La presidenta del Parlament denuncia a Brussel·les "la repressió" que pateix Catalunya

Laia Forès
1 min
La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, aquest dimarts a Brussel·les.

Brussel·lesLa presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, ha fet una crida aquest dimarts a les institucions europees perquè s'impliquin en la defensa dels drets fonamentals dels ciutadans catalans davant l'ofensiva de l'Estat contra el referèndum de l'1 d'octubre. En un acte a Brussel·les, Forcadell ha demanat el "suport" de les institucions i els governs de la UE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Continuaran sense fer res per protegir els drets i les llibertats de ciutadans europeus? No defensaran els drets recollits en l'article dos del Tractat de la UE? Continuaran mirant cap a una altra banda mentre es viola la llibertat d'expressió a Espanya?", es preguntava Forcadell interpel·lant les institucions de la Unió Europea.

La presidenta del Parlament, que ha viatjat a Brussel·les per recollir el premi Coppieters –atorgat pel laboratori d'idees de d'Aliança Lliure Europea, el Centre Maurits Coppieters–, ha aprofitat el seu discurs d'agraïment per denunciar "la repressió d'Espanya" davant l'1-O.

"L'única cosa que han fet [els membres del govern espanyol] és un fer un ús pervers dels tribunals, ignorant el principi de separació de poders, violant drets civils i llibertats, així com intentant silenciar els representants polítics i els ciutadans de Catalunya", ha dit Forcadell.

stats