POLÍTICA
Política 12/06/2014

Forcadell admet que l'abdicació és la primera "jugada intel·ligent" per frenar el sobiranisme

Atribueix la renúncia del rei en favor del príncep hereu també a la "fermesa, unitat i bons resultats" dels partits que defensen la consulta del 9 de novembre

Europa Press
2 min

SabadellLa presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha considerat que l'abdicació del Rei Joan Carles ha estat la primera "jugada intel·ligent" que l'Estat ha executat per intentar frenar el procés sobiranista català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha assegurat en l'acte 'Som-hi #Sisi' que s'ha celebrat la nit d'aquest dimecres al teatre de La Faràndula de Sabadell, on també ha advertit que aquest fet es deu "a la fermesa, la unitat i els bons resultats que els partits que donen suport a la consulta del 9-N van obtenir en les passades eleccions al Parlament Europeu ".

"No m'estranyaria que en la cerimònia de proclamació del nou monarca aquest pronunciés un discurs en català i que una de les primeres visites que realitzés fos a Catalunya", ha subratllat Forcadell. "Hem de seguir endavant, no decaure i mantenir la nostra autoestima ben alta, sense caure en provocacions, mantenint la unitat i aconseguint que tots els partits siguin capaços d'anteposar els interessos del país als propis", ha assegurat Forcadell.

Crida a la mobilització

En aquest sentit ha llançat un missatge a la ciutadania de Catalunya perquè segueixi amb les mobilitzacions i perquè l'11 de setembre torni a bolcar-se amb la 'V' que l'ANC impulsarà: "Amb coratge, capacitat de resistència i valentia aconseguirem fer història, que el món torni a mirar-nos i aconseguir el somni que han defensat milions de catalans i que és ser lliures i sobirans", ha assegurat.

L'acte també ha comptat amb la intervenció del diputat d'ERC Joan Tardà ha assegurat que ERC seguirà "aplanant el camí" al Govern català perquè el president de la Generalitat, Artur Mas, lideri el procés. "L'alè d'Oriol Junqueras seguirà al clatell de Mas perquè el 9-N donem a llum la República catalana i convertim aquesta data en la vigília del 14 d'abril dels nostres avis", ha expressat Tardà.

Més de 1.000 persones han assistit a aquest acte, que també ha comptat amb el periodista Francesc-Marc Álvaro -en representació d'Òmnium Cultural-, i altres representants de diverses formacions polítiques com els diputats Josep Rull (CiU), Marta Ribas (ICV-EUiA), Xavi Oca (CUP) i Toni Comín (Socialisme, Catalunya i Llibertat).

stats