Política 07/09/2013

Forcadell: “El 2016 és massa tard; aquesta tensió no hi ha cap poble que l'aguanti”

L'ANC exigeix que la consulta es faci el 2014 i diu que qualsevol endarreriment no està justificat

Ara
1 min

BarcelonaLa presidenta de l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), Carme Forcadell, avisa que qualsevol escenari per exercir el dret a decidir serà vàlid, sempre que sigui el 2014. "No podem esperar tres anys, el 2016 és massa tard", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Aquesta tensió no hi ha cap poble que la pugui aguantar, i Catalunya tampoc", ha afegit en una entrevista a Catalunya Informació.

Ha reiterat que la consulta no és un tema de legalitat, sinó de voluntat política, i vist que el govern espanyol no sembla que tingui voluntat política, ha exigit que aquesta sí que es noti a Catalunya.

Si la consulta no és possible segons la legalitat espanyola, ha dit Forcadell, el Govern ha d'accelerar l'aprovació de la llei catalana de consultes al Parlament per poder fer la consulta sota la legalitat catalana. "Som sobirans per fer-ho", ha insistit.

Sobre la Via Catalana per la Independència, la líder de l'ANC s'ha mostrat molt satisfeta per la resposta ciutadana a la crida per omplir els trams més complicats, a les Terres de l'Ebre. Ha dit que el recorregut està pràcticament cobert i que la web per poder-s'hi apuntar estarà operativa fins al dia 10 de setembre a mitjanit.

Pel que fa a l'oposició de tres bisbes a fer repicar les campanes amb motiu de la Diada, Forcadell ha recordat que serà decisió final de cada parròquia i ha confiat que els rectors se sumin a la crida.

stats