Política 11/01/2015

Forcadell: "Comença a haver-hi un sentiment de desànim que només es pot aturar amb una decisió ja"

La presidenta de l'ANC insta a l'acord, que veu pròxim, però alerta que l'ANC no es quedarà aturada si no hi ha eleccions abans de les municipals

Ara
2 min
La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell / ACN

BarcelonaLa presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha considerat aquest diumenge que "comença a haver-hi un sentiment de desànim" en la societat catalana al voltant del procés d'autodeterminació que "només es pot aturar amb una decisió ja" sobre la convocatòria d'eleccions anticipades. Així ho ha dit Forcadell en una entrevista a 'El suplement' de Catalunya Ràdio en què ha alertat que l'ANC no es quedarà aturada en cas que no s'arribés a un acord polític per convocar les eleccions de forma immediata per fer-les abans de les municipals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però en contra d'aquest "sentiment de desànim" que admet que detecta, Forcadell ha assegurat que és optimista perquè "cada cop és més a la vora l'acord, perquè la voluntat hi és". I ha reiterat que l'ANC acceptarà qualsevol acord que tanquin els partits sobiranistes si serveix per avançar cap a la independència política del país.

Eleccions immediates

Això sí, ha advertit que per l'ANC l'ajornament de les eleccions més enllà de les municipals, una de les opcions que el president de la Generalitat ha posat damunt la taula, no és un escenari possible. "Les eleccions s'han de convocar ja i s'han de fer abans de les municipals. I si no és així ens mobilitzarem perquè ho sigui", ha afirmat. Precisament, sobre la possibilitat que per desllorigar l'acord ella s'hagués d'incorporar en alguna de les llistes independentistes —Mas la vol amb ell— ha afirmat que aquesta no serà una decisió seva, sinó que hauria de formar part d'una decisió presa per l'organització que presideix.

Però la possibilitat que l'ANC es presentés a les eleccions hi és? "No veig res impossible. L'objectiu de l'Assemblea és la independència. Si els polítics no prenen decisions, algú ho haurà de fer", ha etzibat, conscient que, de fet, només el president de la Generalitat pot convocar eleccions en exclusiva. Això sí, ha assegurat que en qualsevol cas aquesta hauria de ser una decisió que hauria de prendre l'assemblea general de l'ANC i després d'un procés intern en què les bases de l'Assemblea hauran de decidir quin paper assumeixen davant un eventual escenari de no-acord entre les formacions polítiques i la participació o no de l'ANC en alguna de les candidatures. Fins ara les bases han rebutjat aquesta opció. "Hem de donar un punt de tranquil·litat perquè els nervis no serveixen de res", ha conclòs.

stats