Política 13/08/2014

Forcadell: "Tenim dificultats. Fem una crida perquè la gent s'inscrigui a la V"

L'ANC i Òmnium avisen que "només l'èxit aclaparador de l'11-S garantirà la votació del 9-N"

Sara González
2 min

BarcelonaA hores d'ara, hi ha 115.686 inscrits a la V humana de l'Onze Setembre, una xifra que dista molt de la de l'any passat en aquestes dates per participar a la cadena humana. "Som aquí perquè tenim dificultats, no ens n'amaguem. Però les dificultats ens serveixen per créixer i fer-nos més forts. Fem una crida perquè la gent s'inscrigui", ha alertat la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Forcadell ha atribuït la xifra insuficient d'inscrits al fet que la gent considera que com que la manifestació es fa a Barcelona no cal inscriure-s'hi perquè serà com la concentració del 2012. Amb tot, ha insistit que no només es tracta d'aglutinar molta gent, sinó "d'impressionar de nou per la capacitat d'organització" formant una gran senyera. "Hem de fer una V impactant, impecable i extraordinària i la gent ha de saber si ha de portar una samarreta groga o vermella. Que no pensin que no s'han d'inscriure, els necessitem", ha insistit Forcadell. La crida se centra especialment en els ciutadans que viuen a la capital catalana i l'àrea metropolitana, que són els que fins ara s'estan apuntant menys. Per animar a la participació, s'ha realitzat un vídeo on s'apunta que la V és "la lletra que canviarà la nostra història".

Tant la presidenta d'Òmnium Cultural com la mateixa Forcadell han subratllat que "només l'èxit aclaparador de l'11-S garantirà la votació del 9-N". De fet, arran de les declaracions que han fet membres del Govern en els darrers dies fent referència a un possible ajornament del 9-N, les dues entitats han insistit que la millor garantia perquè això no passi és aconseguir un èxit de la V. De fet, Casals ha recordat que tot el que s'ha aconseguit fins ara ha estat "gràcies a la mobilització popular".

"No ens plantegem cap altre objectiu que no sigui votar i guanyar el 9 de novembre", ha insistit Forcadell. La presidenta de l'ANC ha recordat que l'any 2012 la reivindicació era el pacte fiscal i gràcies a la multitudinària manifestació es va aconseguir "un govern sobiranista", i que després de la cadena humana de l'any passat es va aconseguir que es pactés una data i una pregunta per a la consulta. És per això que consideren que la mobilització de la Diada d'enguany pot fer inamovible la data del 9 de novembre.

Inscripcions

Les entitats han recordat que per inscriure's a la V humana es pot fer a través de la web www.araeslhora.cat, a través de qualsevol assemblea territorial i, a partir d'aquest dijous i durant les 24 hores del dia, al telèfon 902 811 914. Justament a les xarxes socials ha estat criticada aquesta darrera opció perquè es tracta d'un telèfon de pagament. Des de l'ANC s'ha argumentat que és una "inversió més" que es fa per facilitar la inscripció a persones que no disposen d'internet i que les tarifes són les mateixes que les de qualsevol telèfon d'informació: trucant des d'un fix el preu és de 7 cèntims el minut més els 10 cèntims d'establiment de trucada. La informació sobre les mobilitzacions internacionals es concentra a la web votecatalonia.org

stats