Política 29/08/2017

Forn no renunciaria a la nacionalitat espanyola en cas d'independència

El conseller d'Interior optaria per la doble nacionalitat que preveu la llei de transitorietat jurídica

Ara / Europa Press
1 min
El nou conseller d'Interior, Joaquim Forn, avui al Parlament, on ha respost a preguntes dels grups en la sessió de control

BarcelonaLa Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República preveu que els catalans puguin mantenir la nacionalitat espanyola si així ho desitgen. Això és precisament el que faria el conseller d'Interior, Joaquim Forn, que té la intenció de combinar les dues nacionalitat si Catalunya esdevé un estat independent. En una entrevista a la Cadena SER, ha explicat que no renunciaria a l'espanyola: "No, no, no, demanaria la catalana, no renunciaria a l'espanyola".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hi ha molta gent que se sent catalana, però molta gent que se sent catalana i espanyola", ha explicat el conseller. Per tant, segons ell, tothom podrà escollir què prefereix. Ell només es defineix com a català, però no té previst fer cap tràmit per deixar de ser espanyol.

La llei de transitorietat també preveu que els funcionaris de l'Estat puguin passar a l'administració de la Generalitat mantenint condicions laborals i salari. Forn ha subratllat que això també s'aplicaria als agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional que treballen a Catalunya.

Pel que fa al referèndum, Forn s'ha mostrat un cop més convençut que tot es farà "amb total legalitat" i, per tant, no tensionarà al cos de Mossos d'Esquadra, que "treballarà per garantir" que tothom pugui votar "amb seguretat i tranquil·litat". "És la seva feina", ha insistit.

En l'entrevista, recollida per Europa Press, el conseller d'Interior també ha explicat que la independència és "una via de subsistència" per als catalans, perquè se senten "amenaçats". Per exemple, per les "clavegueres de l'Estat". "S'estan perseguint determinades opcions polítiques i per a alguns és una qüestió de subsistència", ha afirmat.

stats