EUSKADI BUSCA LA PAU
Política 30/05/2012

França i Espanya no traslladaran presos fins que ETA es dissolgui

Ara
1 min
França i Espanya no traslladaran presos fins que ETA es dissolgui

BARCELONA.O ETA es dissol definitivament o França i Espanya no modificaran la seva política antiterrorista. Així ho van manifestar ahir el ministre de l'Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, i el seu homòleg de França, Manuel Valls, després de reunir-se per primera vegada per posar en comú com pensen gestionar les peticions que fa l'organització un cop ha abandonat les armes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El govern espanyol no està en treva i mentre ETA no es dissolgui, l'Estat continua actuant", va advertir Fernández. Valls, per la seva banda, va combregar totalment amb la postura del ministre espanyol i va deixar ben clar que França no pensa modificar la seva política antiterrorista fins que l'organització "no es dissolgui i es desarmi totalment". I és que la dissolució és, pel dirigent francès, una condició " sine qua non per fer un pas endavant". Aquests posicionaments descarten, doncs, qualsevol trasllat de presos fins que ETA anunciï la seva desaparició definitiva.

"Derrotada policialment"

Els dos ministres van analitzar també les últimes detencions que es van produir a França diumenge passat. Fernández va explicar que els dos suposats etarres detinguts portaven un quilo de material per fabricar explosius i diverses ampolles de mercuri. Tot i això, el ministre espanyol va subratllar que l'organització "està derrotada policialment" i que el govern espanyol és "conscient que manté una estructura molt feble en la clandestinitat".

Amb aquest objectiu de mantenir una mínima estructura, segons va explicar Fernández, la intenció dels dos detinguts hauria estat captar nous membres d'ETA i no "dur a terme atemptats". Precisament el conseller d'Interior basc, Rodolfo Ares, no va creure en aquesta hipòtesi. Fernández ho va atribuir a "la diferència de fonts".

stats