Política 30/04/2012

Francesc Homs: "L'objectiu és complir amb el dèficit. Si digués el contrari, l'endemà ja els tindríem (govern espanyol) a sobre"

El portaveu del Govern admet a Catalunya Ràdio que és un objectiu difícil, i fixa la primera quinzena de maig com a topall perquè el Govern concreti el pla d'ajustament que inclourà noves retallades

Ara
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, creu que Catalunya podrà complir amb l'objectiu de dèficit fixat pel govern espanyol, que implica que la Generalitat hagi de reduir la despesa en 4.300 milions en un any. En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', Homs ha dit que "Catalunya complirà", i però acte seguit ha matisat: "Si jo digués que no, l'endemà ja els tindríem (govern espanyol) a sobre". El portaveu de l'executiu català ha explicat que el propòsit és complir "no per convicció ideològica sinó per necessitat". En aquest sentit, Homs ha posat el topall de la primera quinzena de maig perquè el Govern concreti el pla d'ajustament que inclourà noves retallades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs també ha explicat que el Govern "encara disposa d'uns dies de coll" per presentar el pla de viabilitat a Madrid. A més, el portaveu de l'executiu català ha reiterat que el Govern continua defensant els 219 milions de la disposició addicional tercera com un dret adquirit, motiu pel qual "han de constar com a ingrés", ha conclòs Homs.

stats